Uprostřed je MMA zápasník Jiří Procházka, po stranách jeho trenéři. Procházka získal pás šampiona japonské organizace Rizin | foto: Jiří Procházka

Šampion Procházka. V Japonsku český zápasník MMA rozhodl tvrdými údery

  • 17
Český MMA zápasník Jiří Procházka v neděli porazil Američana Muhammeda Lawala a stal se šampionem japonské organizace Rizin. „Jsem rád, že mi byl soupeřem můj učitel Lawal,“ řekl Procházka hned po zápase, který ukončil ve třetím kole technickým K. O.

Oplatil tak Lawalovi porážku z roku 2015, získal titulový pás polotěžké váhy do 93 kilogramů a připsal si osmou výhru v řadě. „Poslední tři roky jsem měl pořád v hlavě tu prohru. Úžasný pocit!“ popisoval pocity Procházka ještě v ringu (v Japonsku se zápasí v ringu, ne kleci, pozn.).

Ukaž mír ducha v MMA, ne agresi, říká nejlepší Čech. Uzme japonský titul?

Velký rozhovor s Jiřím Procházkou o životě, zápasení a myšlení

MMA zápasník Jiří Procházka
MMA zápasník Jiří Procházka

První dvě kola byla vyrovnaná, Lawal dlouho odolával výpadům českého bijce. Ve druhém kole dokonce Američan rozsekl Procházkovo obočí, takže mu ránu museli kontrolovat lékaři. Až ve třetím kole Procházka ukázal tvrdou kombinaci a dostal Lawala na zem, načež rozhodčí duel ukončili.

„Cítím, že jsem se tady v Japonsku od té doby posunul. Nyní jsem to mohl ukázat,“ radoval se čerstvý šampion před sedmnácti tísici lidmi v Jokohamě. „Chci se konečně podívat do vaší krásné země a procestovat ji.“

„Lawal byl velice dobře připravený, byla to taková psychologická a taktická bitva,“ myslí si trenéři Martin Karaivanov a Jaroslav Hovězák.

Co dál? Sám Procházka v rozhovoru pro iDNES.cz řekl, že plánuje případný titul v Rizinu obhajovat. Zároveň se mluví o přestupu do větší organizace. UFC, Bellator.