David Dvořák je zápasníkem MMA, podepsal smlouvu s organizací UFC.

David Dvořák je zápasníkem MMA, podepsal smlouvu s organizací UFC. | foto: Oktagon MMA

I druhý Čech v UFC jde do akce. Dvořák se utká v září s Američanem

  • 1
MMA zápasník David Dvořák nastoupí do druhého zápasu v organizaci UFC. Devatenáctého září na turnaji s pořadovým číslem 253 se utká s Američanem Jordanem Espinosou. Dvořákovi patří po březnové úspěšné premiéře v žebříčku muší váhy do 56 kilogramů patnácté místo, soupeři čtrnácté.

O Dvořákově zápase v Česku jako první informoval web Shorties. Že se domlouvá, píší také zahraniční média a zdroje iDNES.cz to potvrzují.

„Jsme v UFC v neustálém kontaktu, ale oficiálně nic potvrdit nemůžu,“ odpověděl na dotaz sám Dvořák. Už dříve několikrát zopakoval, že by právě v září znovu rád bojoval.

V Brazílii udělal dojem. Prolomil jsem české prokletí, raduje se Dvořák

30letý Espinoza působí v UFC od roku 2019, na kontě má dvě výhry a dvě prohry. Naposledy si poradil v červnu s Markem De La Rosou, s kterým se chtěl původně utkat Dvořák.

28letý Čech debutoval v UFC březnu, v Brazílii porazil před prázdnými tribunami na body domácího borce Bruna Silvu. Jejich duel byl jedním z posledních, než organizaci smíšených bojových umění na čas zastavil koronavirus.

Na fotce jsou zleva: Lukáš Chotěnovský, David Dvořák, Jakub Kašpar a Honza...

Dvořák natáhl svou vítěznou sérii už na čtrnáct zápasů, neprohrál od roku 2012. S Espinozou by se měl utkat na ostrově Yas v Abú Zabí v hlavním městě Spojených arabských emirátů, pakliže se nestane nic mimořádného. Dvořák naváže na Jiřího Procházku, který ohromil knokautem Volkana Oezdemira minulý víkend.

Turnaji UFC 253 má vévodit titulová bitva mezi Justinem Gaethjem a Chabibem Nurmagomedovem, což ale oficiálně ještě potvrzeno nebylo.