Nejlepší český sdruženář posledních let Tomáš Portyk na čele závodu loňského...

Nejlepší český sdruženář posledních let Tomáš Portyk na čele závodu loňského letního šampionátu v Liberci. | foto: Helena Bártklová

Sdruženář Portyk bude v Liberci útočit na zlatý hattrick

  • 0
Vyvrcholením domácí sezony v severské kombinaci bude letní mistrovství České republiky, které se koná v pátek v Liberci. Na Ještědu a ve Vesci se v hlavní mužské kategorii čeká boj dvou elitních reprezentantů Miroslava Dvořáka a Tomáše Portyka, jenž se po triumfech v letech 2015 a 2016 chystá útočit na zlatý mistrovský hattrick.

Oběma sdruženářům z Dukly Liberec se první krok olympijské přípravy na hry v korejském Pchjongčchangu vydařil. V Letní Grand Prix podávali výborné výkony a ve sprintu dvojic dokonce porazili německé favority Frenzela s Riesslem.

V minulých dnech byli s dalšími reprezentanty na soustředění v Itálii a Rakousku. „V Predazzu jsme měli na programu hlavně skokanský kemp, ale věnovali jsme se i intenzivní přípravě na kolečkových lyžích. Kluci na nich zvládli i dvacetikilometrový výjezd do výšky dva tisíce metrů,“ řekl reprezentační trenér Vladimír Šmíd.

V rakouských střediscích Seefeldu a Stamsu pak byl český tým do včerejška a dnes se vrací do Liberce.

Mistrovství ČR v severské kombinaci, které pořádá SK Ještěd Liberec, bude součástí českého šampionátu lyžařských klasiků, jenž se v Liberci uskuteční od čtvrtka do neděle.

Sdruženáři začnou svůj šampionát v pátek na Ještědu na můstku HS100 v 9.00 tréninkovým kolem a od 15.30 je bude ve Vesci čekat běžecká část.

Skokani na lyžích se představí ve čtvrtek od 13.00 na můstku HS134, skokanky v pátek na můstku HS100 od 12.00. Běžci na lyžích začnou svůj program ve Vesci ve čtvrtek v 16.30 prologem a v pátek v 9.00 je čekají distanční závody.

Po sobotním volnu budou usilovat o titul ještě v neděli od 13.15 v závodě do vrchu se startem v Janově Dole a cílem na vrcholu Ještědu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž