Petr Záhrobský, otec a bývalý trenér Šárky Záhrobské (v popředí)

Petr Záhrobský, otec a bývalý trenér Šárky Záhrobské (v popředí) | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Ve sporu Záhrobských jde o šest milionů korun

  • 505
Obvodní soud v Praze 6 vydal platební rozkaz, podle kterého má Petr Záhrobský vrátit své dceři 260 800 eur. Částku si údajně neoprávněně přisvojil z prémií někdejší svěřenkyně Šárky Záhrobské, získaných na závodech v letech 2006 a 2007.

V platebním rozkazu, do něhož mohl nahlédnout reportér MF DNES, se Záhrobskému a Ski Klubu Krkonoš, jejž sám založil, nařizuje uhradit dlužnou částku, která v přepočtu činí 6,3 milionu korun plus úroky.

Navrch má Záhrobský zaplatit náklady na soudní řízení, dalších 437 tisíc korun.

Platební rozkaz mu byl z Obvodního soudu v Praze 6 odeslán už 16. února 2011 s tím, že na zaplacení nebo odporování má lhůtu 15 dnů od doručení. Pokud by toto rozhodnutí odporoval, platební rozkaz zaniká a o případu rozhodne další řízení, v němž soud teprve vyslechne argumenty Záhrobského.

Podle zdrojů MF DNES k zaplacení dlužné částky dosud nedošlo. Petr Záhrobský je stále v zahraničí. "Ke všemu se po poradě s právníky vyjádřím, teprve až se vrátím. Pak vyvrátím všechny ty lži," uvedl.

Jedná se o prémie, které Záhrobská získala na závodech a které jí byly zasílány formou šeků na její jméno na účet do banky, kde je otec podle informací z týmu Záhrobské neoprávněně vybral. "Táta dostal několik výzev od právníků, ale dělá mrtvého brouka. Říkával, že si ty peníze zaslouží nebo že mi je dá, až budu chtít," uvedla lyžařka pro Magazín DNES.

O platebním rozkazu již dříve referoval iDNES.cz zároveň s informací, že Záhrobská svoji pohledávku postoupila třetí osobě. Sdělil to Karel Tejkal z agentury Česká sportovní, která Záhrobskou zastupuje. Nyní se potvrdilo, že žalovanou stranou byl Záhrobský a jeho klub.

Podle informací z tábora Záhrobské mohou následovat i další žaloby.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž