V Novém Městě čekají na první mrazy

Nové Město na Moravě - Na první zimní mrazy čekají pořadatelé z Nového Městě na Moravě, kteří jsou se šesti sněhovými děly připraveni vyrábět technický sníh pro závod Světového poháru v běhu na lyžích, jenž se uskuteční na Českomoravské vysočině 18. a 19. ledna 2003. Na startu letošního Světového poháru v Novém Městě na Moravě by se měla objevit kompletní světová elita. "Pozvánky jsme poslali do všech zemí. Měsíc před mistrovstvím světa ve Val di Fiemme by měl náš závod posloužit všem jako výkonnostní měřítko," uvedl předseda organizačního výboru Petr Honzl.

Rozpočet na letošní závod Světového poháru je osm a půl milionu korun. "Z této částky vyplatíme šedesát procent závodníkům na cenách, cestovních náhradách a poplatcích mezinárodní lyžařské federaci," dodal Honzl.

V sobotu 18. ledna se poběží od 9:30 závod žen na 10 km volnou technikou a v 10:45 odstartuje běh mužů na 15 km volně. V neděli 19. ledna jsou na programu od 10 hodin štafety žen na 4x5 km kombinovaně (dva úseky klasicky a dva volně) a v 11:30 začne tentýž závod mužských štafet na 4x10 km.

Novoměstští pořadatelé jsou připraveni i na případnou nepřízeň počasí. Nejpozději do 12. ledna musí sněhový komisař pro tento závod Ladislav Slonek nahlásit na federaci, zda se mohou závody uskutečnit.

"Máme několik možností. Od zkrácení tratí až po přeložení závodu. V tom případě by v České republice kvůli zajištění televizního přenosu připadaly v úvahu Harrachov nebo Zadov. Do zahraničí bychom závod přeložili pouze na Štrbské Pleso," nastínil případné varianty Honzl.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž