Triumf německých sdruženářů zastínila tragédie

K a r p a c z - Němečtí sdruženáři v pátek sice vybojovali titul juniorských mistrů světa v polské Karpaczi, místo radosti ale u nich zavládl smutek z úmrtí trenéra. Hartmut Menz cestou z místa dopoledního běhu na 4x5 kilometrů v Jakuszyci na můstky v Karpaczi dostal za volantem infarkt a lékaři už nedokázali dvaačtyřicetiletému kouči pomoci. Kvarteto Matthias Menz, který nebyl příbuzný se zesnulým trenérem, Björn Kircheisen, Matthias Mehringer a Marc Frey po skocích vedlo soutěž družstev.

Před skoky mladí Němci o tragické nehodě trenéra nevěděli, vedení výpravy jim smutnou zprávu sdělilo až po slavnostním vyhlášení. Stříbro získali Finové, bronz Slovinci. Čeští junioři Patrik Chlum, Dušan Kožíšek, Tomáš Slavík a Zdeněk Máka skončili devátí. Němci původně měli na můstku bojovat o titul s Rakušany, kteří byli po běhu za nimi druzí. Jeden z členů rakouské čtveřice ale byl diskvalifikován pro příliš dlouhé skokanské lyže.

Výsledky - severská kombinace, družstva:
1. Německo (Menz, Kircheisen, Mehringer, Frey) 658,0 b., 2. Finsko 615,3, 3. Slovinsko 585,0, ... 9. ČR (Chlum, Kožíšek, Slavík, Máka).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž