Kateřina Razýmová, archivní snímek

Kateřina Razýmová, archivní snímek | foto: ČTK

Razýmovou trápí střevní potíže a teplota. Z Tour de Ski odstoupila

  • 7
Běžkyně na lyžích Kateřina Razýmová končí na Tour de Ski. Nejlepší Češka v průběžném pořadí Světového poháru odstoupila z etapového závodu kvůli střevním problémům a zvýšené teplotě.

„Od začátku Tour nebyla Katka zdravotně úplně v pořádku. V pondělí jí k tomu navíc stoupla teplota. Dnes ráno už se cítila líp, nicméně jsme se rozhodli, že nebudeme riskovat zbytek sezony,“ vysvětlil trenér žen Jan Franc.

Razýmová, která zahájila sezonu senzačně třemi umístěními v desítce v distančních závodech, se necítila dobře už před sobotním startem v Lenzerheide. „Od začátku Tour se potýkám se střevními problémy, včera to vygradovalo a s doktorem jsme si řekli, že už nejsem schopna dál pokračovat na Tour,“ řekla Razýmová.

„Ze začátku jsem si myslela, že je to zapříčiněné nervozitou. Bylo to takové střídavé. Ale včera už se k tomu přidala teplota a opravdu mi nebylo dobře. Bylo tedy jasné, že to nebyla nervozita, ale viróza,“ dodala.

Nyní se osmadvacetiletá běžkyně zkusí dát dohromady na Světový pohár v Novém Městě na Moravě, kde budou na programu 18. a 19. ledna desítka klasicky a stíhačka volně. „Už dneska pojedu domů, kde se budu snažit dát do pořádku a být (v Novém Městě) stoprocentně připravená. Doufám, že všechno půjde rychle a hladce,“ přála si.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž