Tomčíková nepřeskočila ´velkou vodu´

Kreischberg - (Od zvláštního zpravodaje iDNES) Deset metrů dlouhý bazének plný ledové vody zničil postupové naděje Zuzany Tomčíkové. Pořadatelé šampionátu snowboardistů vyhloubili ve spodní části snowboardcrosssové trati táhlou jámu. Kdo nenabere v krátkém nájezdu před ní dostatečnou rychlost, nepřeskočí ji. Tomčíková se po krátké koupeli postavila a pospíchala do cíle, dvacetivteřinové ztráta ji však zařadila na 28. pozici. Do šesnáctimístného pavouka postoupila s nejrychlejším časem Francouzska Rubyová. "Pěkně jsem si natloukla zadek. Teď se hlavně těším domů a dám si malou pauzu."

Nádrže s vodou na trati nejsou při snowboardcrossových závodech nic neobvyklého. Vypořádat se s tím na mistrovství světa však nebylo jednoduché. Naděje na úspěch na něm shořely u nezvykle vysokého množství závodnic. "Před bazénem je takový kopeček, který vás zpomalí a skok vyjde jen těm nejlepším. Už v tréninku se mi tam nedařilo."

Trať na šampionátu má podle Tomčíkové s původním snowboardcrossem málo společného. "Je to pro slalomáře. Žádné boule, žádné cornery. Freestylista má smůlu." Pětadvacetiletá závodnice přešla na snowboardcross z U-rampy.

Ve finále snowboardcrossu žen si Francouzka Rubyová poradila s Rakušankou Fingerlosovou, krajankou Wickyovou a další domácí závodnicí Rieglerovou. 

Výsledky kvalifikace snowboardcrossu žen:

1. Rubyová 55,21 (Fra.), 2. Wickyová (Fra.) 56,15, 3. Fingerlosová (Rak.) 56,59, 4. Kringsová (Rak.) 57,12, 5. Rieglerová (Rak.) 57,54, 6. Anthoniozová (Fr.) 57, 66... 28. Tomčíková 1:15.96.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž