Norští sjezdaři Sebastian Foss Solevag (vlevo), Kristin Lysdahlová, Leif Kristian Nestvold-Haugen a Kristina Riis-Johannessenová oslavují triumf v týmové soutěži na finále SP v Lenzerheide. | foto: Reuters

Nejlepší lyžařský tým mají Norové, po MS ovládli i Světový pohár

  • 1
Závod družstev na finále Světového poháru ve sjezdovém lyžování v Lenzerheide vyhráli Norové. Mistři světa z Cortiny d’Ampezzo porazili v souboji o zlato Německo, třetí skončilo Rakousko. Češi nestartovali.

Týmová soutěž byl první závod, který se tento týden ve Švýcarsku odjel. Kvůli špatnému počasí byly v minulých dnech zrušeny sjezd i superobří slalom.

Závodu se zúčastnilo jen devět zemí, z velmocí chyběly například Francie a Kanada. Hodně špičkových lyžařů závod vynechalo a soustředí se na víkendový slalom a obří slalom. Nestartovaly hvězdy jako Mikaela Shiffrinová, Michelle Gisinová, Marco Odermatt, Henrik Kristoffersen či Katharina Liensbergerová.

Finále SP ve sjezdovém lyžování v Lenzerheide (Švýcarsko)

Družstva

1. Norsko (Riisová-Johannessenová, Nestvold-Haugen, Lysdahlová, Foss-Solevaag), 2. Německo (Dürrová, Schmid, Filserová, Strasser), 3. Rakousko (Gritschová, Pertl, Huberová, Gstrein), 4. Švédsko, 5. Švýcarsko, 6. Slovinsko.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž