Ester Ledecká v kombinačním sjezdu na mistrovství světa v Aare.

Ester Ledecká v kombinačním sjezdu na mistrovství světa v Aare. | foto: Reuters

Marná mise lyžařek v Rusku. Šance Ledecké v super-G zničilo počasí

  • 3
Ani jeden závod Světového poháru ve sjezdovém lyžování se neuskutečnil při zastávce v Rusku. Středisko Krasnaja Poljana, které v roce 2014 hostilo olympijské hry, čelilo nepřízni počasí a kvůli hustému sněžení byl zrušen i nedělní superobří slalom. Ke smůle Ester Ledecké.

V týdnu se v Rusku neodjel ani jeden ze tří tréninků sjezdu, který byl proto na sobotu nahrazen superobřím slalomem, ale i ten byl zrušen.

Česká olympijská šampionka si po zrušení pátečního sjezdu zajistila účast ve finále SP a totéž chtěla dokázat i v super-G. „V pořadí disciplíny jsem teď 28., takže tři místa od účasti ve finále. Doufám, že se bude závodit,“ věřila Ledecká.

Jenže stejně jako ostatní specialistky na rychlostní disciplíny čekala na závody marně. V neděli už sice bylo počasí o něco příznivější než v minulých dnech, ale pořadatelům se přes veškerou snahu nepodařilo sjezdovku upravit. Předtím totiž napadlo přes metr a půl sněhu.

„Počasí bylo nešťastné. Příroda byla prostě silnější,“ řekl sportovní ředitel SP žen Nor Atle Skaardal.

Ledecká a spol. mají smůlu. Super-G zhatila ruská chumelenice

Světové lyžařské hvězdy s již jistou celkovou vítězkou SP Mikaelou Shiffrinovou z USA, která v Rusku nebyla, se příští týden objeví ve Špindlerově Mlýně. Do Krkonoš se Světový pohár vrací po osmi letech, 8. a 9. března se pojedou obří slalom a slalom.

Ledecká se nyní vrátí na snowboard a příští týden pojede SP ve švýcarském Scuolu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž