Ester Ledecká v superobřím slalomu ve Val d'Isere.

Ester Ledecká v superobřím slalomu ve Val d'Isere. | foto: Reuters

První test na sjezd ve Svatém Antonu: Ledecká byla v tréninku šestnáctá

  • 7
Na sjezdovku Karla Schranze vyrazila Ester Ledecká s číslem 1 a nakonec české lyžařce po úvodním tréninku na sobotní sjezd Světového poháru v rakouském Svatém Antonu zaevidovali 16. nejrychlejší čas. Na domácí Tamaru Tipplerovou a Švýcarku Laru Gutovou-Behramiovou, jež se podělily o první místo, ztratila 1,25 sekundy.

Ledecká ve Svatém Antonu absolvuje první závod od předvánočního triumfu v superobřím slalomu ve Val d’Isére. Ve dvou sjezdech ve Francii obsadila dvojnásobná olympijská vítězka šesté a sedmé místo.

V úvodním tréninku, v němž ne vždy lyžařky jezdí naplno, zajela Ledecká stejný čas jako slovenská slalomářská hvězda Petra Vlhová.

Ve Svatém Antonu by se měly o víkendu konat závody Světového poháru po osmi letech. V roce 2016 a 2019 se tam nemohlo jet kvůli špatnému počasí, tentokrát je předpověď na sobotní sjezd a nedělní super-G příznivá.

Sjezd Světového poháru žen ve Svatém Antonu

První trénink na sobotní závod: 1. Tipplerová (Rak.) 1:25,80, 2. Gutová-Behramiová (Švýc.) stejný čas, 3. Ortliebová (Rak.) -0,20, ...16. Ledecká (ČR) -1,25.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž