Sudová: Vím, že mám šanci na medaili

  • 2
Jablonec nad Nisou - Patří mezi české medailové naděje na blížících se zimních olympijských hrách v Itálii. Sezonu začala třetím a čtvrtým místem ve Světovém poháru. "Udržela jsem krok se špičkou. Dokázala jsem si, že mám šanci na olympiádě bojovat o medaili," říká jablonecká boulařka Nikola Sudová.

Připravujete nový obtížný skok. Vytasíte ho na soupeřky až na olympiádě?
Ne, ne. Už jsem ho skákala ve finále prvních letošních závodů. Byla by asi hloupost předvést ten skok jen na olympijském závodě. Záleží na tom, jak ho vezmou rozhodčí, od toho se všechno odvíjí. Nový skok je tak ve třech čtvrtinách přípravy.
 
Na olympiádu do Turína pojedete jako jedna z favoritek. Jak si na to zvykáte?
Na to se nedá zvyknout. Zatím to snáším dobře, ale ten největší tlak nastane asi až před olympiádou, kdy má být Světový pohár ve Špindlerově Mlýně. Budu tam víc na očích, ale doufám, že to nějak zvládnu. Naštěstí nepatřím mezi největší nerváky. Každopádně to bude dobrá zkouška před olympiádou.

Představme si, že tu olympiádu vyhrajete. Stane se z vás druhý Aleš Valenta a vrhnete se do víru společenského života?
To asi ne, já bych snad měla jinou disciplínu. (smích) Ale nevím, jak bych reagovala, kdybych takový výsledek zajela. Nechám to na danou chvíli, pokud se něco takového stane.

Berete olympijskou sezonu jako zatím nejdůležitější?
Může být klíčová. Díky ní se může moje kariéra změnit k lepšímu nebo horšímu.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž