Šárka Strachová ve druhém kole nedělního slalomu v Aspenu.

Šárka Strachová ve druhém kole nedělního slalomu v Aspenu. | foto: Reuters

Čtvrtá, třetí... Příště bych mohla jedno místo přeskočit, říká Strachová

  • 6
V sobotu čtvrtá, v neděli už třetí? Až kde se může výsledková bilance Šárky Strachové v letošní sezoně Světového poháru zastavit? „Třeba bych mohla i jednu příčku přeskočit,“ říká o své vzestupné tendenci. Je spokojená, zatím všechno klape tak, jak si před sezonou namalovala.

Když po sobotním slalomu říkala, že k bedně bylo kousek, moc dobře věděla, o čem mluví. Zároveň říkala, že se spolu se Švédkou Hansdotterovou a Slovenkou Zuzulovou budou snažit porazit suverénní Shiffrinovou, nebo se k ní alespoň přiblížit. I to splnila.

O své další dojmy z víkendového Světového poháru v Aspenu se podělila na své facebookové stránce.

Jaké máte dojmy hned po závodě?
Určitě spokojenost, třetí a čtvrté místo na úvod sezony je výborný první krok.

Loni jste byla v posledních dvou Světových pohárech třetí, na mistrovství světa taky. Tak trochu doba bronzová, nemyslíte?
Nad loňskou sezonou už neuvažuju, ta už je pryč, teď je tady nová, na kterou se soustředím. Tyhle věci vždycky analyzují novináři, mě to ani nedošlo, že by šlo o nějakou dobu bronzovou. Jsem ráda za sobotní čtvrté místo a nedělní třetí a doufám, že se takhle budu krok za krokem zlepšovat.

Jeden z fanoušků vám psal: „4., 3., ...“ Napadla vás tahle vzestupná tendence?
Určitě by to bylo fajn, třeba bych mohla i jednu příčku přeskočit do příštího závodu.

Co máte aktuálně v plánu? Vracíte se na pár dnů do Česka?
Vracíme se v pondělí a na cestě budeme dva dny, je to dost daleko. Pár dnů zůstanu doma, odpočinu si, naberu síly. Pak se přesunu do Rakouska na kratší trénink, následně letíme do švédského Äre, kde za 14 dní v neděli je na programu další slalom.

Vy jste po prvním slalomu říkala, že budete útočit na bednu. Povedlo se, jak jste útočila?
Útočit znamená riskovat. Podle mě dneska Frida (Hansdotterová) na druhém místě byla v mých silách. Byly tam nějaké chyby, ale je fajn, že máme zase na čem pracovat do příště. Ať už co se týká techniky, materiálu, nebo nastavení do příštího závodu.

Technika jízdy byla v obou kolech stejná nebo jste něco měnila?
Ta se nelišila. Jediné, co se lišilo, byla horší viditelnost ve druhém kole. V prvním svítilo na celý kopec slunce, ve druhém už byl kopec ve stínu. Technika i strategie byla pořád stejná v prvním i ve druhém kole v obou závodech.

Aktuálně vám patří třetí místo v průběžném hodnocení slalomu ve Světovém poháru, to musí být fajn pocit, ne?
Už si ani nepamatuju, kdy jsem naposledy byla tak vysoko, pro mě jsou teď důležitější jednotlivé závody. To celkové hodnocení je pak ukázka celé sezony a my jsme teprve na začátku, máme odjeté první dva víkendové závody.

Co vlastně všechno děláte mezi prvním a druhým kolem?
Máme tam vždycky zhruba hodinu a půl pauzu, takže si odpočineme, sundáme lyžáky, dáme nohy nahoru, aby si trošku odpočinuly. Trenér má první kolo natočené, takže se na něj podívám, co bylo dobře, co by se se dalo ještě vylepšit. Pak už se jde na prohlídku a na start druhého kola.

Bude probíhat i nějaká symbolická oslava, nebo rovnou balíte a cestujete do Evropy?
Dneska rovnou balíme, jedeme do Denveru, odkud v pondělí večer letíme do Evropy. Původně byla hlášena stávka Lufthansy, ale naštěstí ji odvolali, takže doufám, že všechno poletí na čas.

Nálada v týmu je nejspíš výborná, že?
Všechno klape, zatím se nám tady v Americe dařilo vyladit formu tak, aby to fungovalo. Jak v únoru na mistrovství světa, tak i teď. Ale určitě to není jednoduché s těmi časovými posuny a nadmořskou výškou.

Kdyby vám někdo řekl, že vstoupíte do sezony čtvrtým a třetím místem, brala byste to?
To je těžká otázka, nerada kalkuluju dopředu. Asi bych řekla, že by to bylo fajn, kdybych začala hned druhým závodem na bedně.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž