Diskuze

Skandál v Lahti: Rus Bolšunov ve finiši štafety udeřil soupeře hůlkou, pak ho srazil

Skandální závěr měla štafeta mužů na Světovém poháru běžců na lyžích v Lahti. Vedoucí muž seriálu Rus Alexandr Bolšunov v cílové rovince vztekle udeřil finského finišmana Joniho Mäkiho, který ho při závěrečném útoku "zavřel" za sebou. Po projetí cílem Bolšunov ještě do soupeře schválně najel a srazil ho na zem. Elitní ruská štafeta byla diskvalifikována, na třetí místo se místo ní posunul druhý ruský výběr.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OV

Zvpomínáte si, pane Nový, jak jste psal toto: "Rusak ho mel predjet drive a smer by si volil on... ale taktizoval az to pretaktizoval a pak se vztekal ze mu FIN neuhnul. Ten ve predu stejne nemuze mit oci vzadu a i kdyz ho FIN vzadu citil Rusak mohl naznacit a pak to zkusit druhou stranou a FIN by byl nahranej ale to se mu smaozrejme nechtelo protoze uz spechal s predjetim nebo cil uz byl prilis blizko (a zase se dostavame k tomu zeho mel predjet driv) ;-)"

0 0
možnosti
PV

Paradoxem je, kolik lidí a příspěvků tu je, když něco špatného udělá Rus, ale když Norové de facto bojkotovali svěťák a ještě se hloupě vymlouvali, to nevadí téměř nikomu, alespoň ve srovnání s tím, co se dělo teď. Při tom to byla taky prasárna. Biatlonisti, skokani, sdruženáři, alpské lyžování - ti všichni se mohli svěťáku účastnit, lyžaři ne. A nejdále to dotáhl Klaebo, který chtěl jet až na MS, ale teď tedy milostivě řekl, že dalšího svě ́táku se zúčastní.

Takže Norové v klidu trénovali a připravovali se na MS, zatímco ostatní se namáhali na závodech a cestovali po Evropě. Dost nefér výhoda pro Nory na MS.

Tím si od mnoha lidí Norové vysloužili kritiku a dost lidí jim nebude fandit. Samozřejmě norští fanbojs a fangrls jim odpustí cokoliv. Vždyť to přece bylo kvůli koronaviru...no to jo.

1 0
možnosti
PN

P56e42t47r 84N70o46v45ý

26. 1. 2021 18:31

A nemuze to tak udelat kazdej z velkych favoritu nahodou? ;-) Ja si vzpominam ze treba Ole si pred MS ve vyssim veku uz taky dal pauzicku a pak to stalo za to a nikdo mu to vcetne me za zly vubec nemel :-)

0 0
možnosti
PV

na začátku cílové rovinky je Fin zcela vlevo, během velmi krátké chvíle se přesouvá šikmo dopravda, když vidí, že se jej Bolšunov zprava snaží předjet.

Jinak chyba je ve stadionu, strašně krátká sílová rovinka, kde se, pokud se někdo zachová nesportovně jako se zachoval Mäki, nedá předjíždět. Rus by prakticky musel téměř zastavit, přesunout se doleva...to už by před Fina na tak krátké vzdálenosti nikdy nestihl a nestihl by to nikdo.

1 0
možnosti
PN

P84e21t24r 62N62o75v51ý

26. 1. 2021 18:36

Bolsunov byl za nim... videl ho tedy lepe nez FIN kterej jen pocitove zmenil smer. Kdyby uz tak nespechal protoze si to nechal az do cilove rovinky myslim ze by mu v pohode udelal manevr do protipohybu a nakonec by ho tesne predjel. Ale... on si to protaktizoval. Uz cas nemel protoze si myslel ze ho prejede ve vetsim stylu a ono najednou ne... takze o tom ani nepremyslel a volil smer PRIMO nebot cil uz byl skoro kousek od nich a v tom byl celej zakopanej pes dle myho ;-) FIN ho prekvapil a nakonec uspesne odrazil... a frustrovanej Rusak z toho ze si to takhle podelal ho pak jeste v cili sejmul Rv

0 0
možnosti
PV

No tak že by bylo evidentní, že si Fin nevybere levý koridor, to opravdu ne. Kdyby jel Bolšunov doleva, Fin jel doleva a zablokoval by ho tam. Někdy je prostě fiar play nutná.

1 0
možnosti
SN

Škoda, že to nebylo obráceně

0 0
možnosti
MB

Koukám, že někteří lyžařští experti si pletou jízdu autem s jízdou závodníka na běžkách, který při vjezdu do cílové rovinky s tepovou frekvenci i přes 170 s adrenalinem v krvi a tím pádem zúženým periferním viděním nemá šanci vnímat, co se děje za ním a vyhodnocovat, zda Rus náhodou není rychlejší než on. Proboha uvědomte si, že Fin neměl čas koukat kolem sebe, a hlavně za sebe. A hlavně, jak píšou na Aktualne.cz., do cílové rovinky vjížděl první a měl právo si vybrat dráhu a takto učinil ještě před začátkem jejich značení. Je úplně jedno, že si třeba Rus vybral stejnou dráhu, byl prostě za ním.

7 4
možnosti
PM

P13a56v43e93l 46M25a94r92e71k

25. 1. 2021 15:29

Přesně tak, byl tam první, má výhodu výběru stopy, není o čem.

1 1
možnosti
MD

Fin byl první v cílové rovince = Fin měl právo výběru koridoru..

Rus se tam nemohl vejít, nechápu, čemu se divil.. normální finiš..

to, že to neunesl a jednal (2x !) tak jak jednal, to nechám bez komentáře..Rv

5 2
možnosti
OH

Jen jste vynechal detail, že nesmí omezit soupeře ani blokovat. Tudíž ti co píšete platí pouze tehdy, pokud má své lyže před lyžemi soupeře. A jelikož Fin moc dobře věděl, kde je Rus, tak jeho přesun doprava byl úmyslný se snahou zablokovat rychlejšího a kvalitnějšího sprintera.

4 4
možnosti
JT

Fin toho Rusa úmyslně blokoval o tom žádná. Normální by bylo kdyby Rus dojel, poté jejich výprava podala protest a Fini byli diskvalifikovaní. Ale to jak ten Rus reagoval je za čarou. Mám pocit, že je z něho velký frajírek, je jedno jestli to je Rus, nebo by to byl Nor, Fin, Švéd.... zachoval se zkrátka jako pitomec. No a jak ten druhý Rus odstrkoval toho druhého Fina, to byla také ukázka...

Ten konflikt měl tak trochu pikantní nádech z historického hlediska,...ale to ti kluci už asi neřeší.

5 4
možnosti
OH

Ten druhý to tam dle mne klidnil.

Btw: den předem Noři sejmul Bolsunova a vyřadili go z boje o vítězství, které by s velkou pravděpodobností i získal. Plus Finovi doslova letěly lyže, tolik asi k tomu "frajirkovi".

Btw: ten pikantní nádech spíš řeší tupouni zde v diskuzi než ti sportovci.

1 0
možnosti
PV

Samozřejmě, že za toto musela přijít diskvalifikace Ruska. Rus měl dojet do cíle a potom měli podat protest a diskvalifikovat Fina. Fin si mohl nerušeně spurtovat po své levé straně. Teď nechápu proč ty Finy nediskvalifikovali také. Něco je špatně.

6 4
možnosti
TN

Fin si po výjezdu ze zatáčky mohl vybrat libovolný ze tří koridorů. Od začátku bylo evidentní, že ten levý to nebude.

4 3
možnosti
KP

Jde opet o prachy, Fin dostal Mercedesku a Rusak Volhu-preplavat.

0 0
možnosti