Reportáž skončila 8. 1. 2017 13:16

SP v alpském lyžování: slalom žen v Mariboru

Jak si vede Šárka Strachová, komentuje David Mrzena

Počasí se neumoudřilo ani do druhého kola. Aktuálně opět lehce sněží, stejně jako v kole prvním. 

Česká reprezentantka

Druhé kolo začne za několik minut. Šárka Strachová se představí jako 25. v pořadí. Na vedoucí Shiffrinovou ztrácí 82 setin. 

První kolo právě skončilo. To druhé začne těsně po poledni. 

Česká reprezentantka

Capová upadla a první kolo vůbec nedokončí. 

Česká reprezentantka

Blíží se i start Capové, poslední Češky ve startovním poli. 

Česká reprezentantka

Češka bojovala s náročnou a rozbitou tratí. Stále doplácí na vysoké startovní číslo. Dnes to na postup do druhého kola stačit nebude. Aktuálně je z toho 33. místo. 

Česká reprezentantka

Dubovská na trati!

Anna Swenn-Larssonová odjela sice všech pět slalomu letošního Světového poháru, ale ani jeden z nich nedokočila. Dnes v Mariboru však svůj nevalný účet vylepší. Do cíle dojela na 25. místě, což by na účast ve druhém kole nemuselo stačit. 

A druhý výpadek zaznamenává domácí reprezentantka Marusa Ferková. 

Švédka Wikströmová míří do elitní desítky. S vysokým startovním číslem 21 tratí proletla velmi dynamicky, zvládla si poradit i s rozbitými místy a v cíli končí se ztrátou vteřiny a 29 setin na sedmém místě. 

Česká reprezentantka

A závodncie nabírají stále větší ztrátu na vedoucí Shiffrinovou. Podmínky na trati se hodně mění. To je špatná zpráva směrem k dalším dvoum Češkám na startu. Dubovská odstartuje s číslem 57 a Capová s číslem 65. 

Gagnonová uzavřela svou jízdou elitní patnáctku závodnic. První šestice zůstává stále mírně odskočena od zbytku startovního pole. Aktuálně na prvním místě Mikaela Shiffrinová. Strachová na šestém se ztrátou 82 setin. 

Zkušená Resi Stieglerová v úvodní mírnější pasáži letěla, ale v prudší části si svůj výkon pohlídala a míří prozatím na jedenácté místo. Vcelku dobrá jízda v podání americké veteránky. 

Ani Bernadette Schildová první šestici neohrozí. Už v první brance Rakušanka udělala chybu, nechytla rytmus. Aktuálně sedmé místo.

Gisinová i Curtoniová se s náročnou trati nepopasovaly podle svých představ. Obě na vedoucí ženu ztratili více než vteřinu a půl. I čas Strachové odolává. 

V cíli už mamé elitní sedmičku závodnic. Na prvním místě zůstává Shiffrinová před Holdenerovou a Hansdotterovou. Strachová aktuálně na šestém místě. 

První výpadek. Veronika Velez Zuzulová jela výborně na mezičase neptarně i před Shiffrinovou, avšak v prostřední části trati na jedné z vln šla na paty a téměř vyletěla z trati. První kolo Slovenka nedokončí. 

Petra Vlhová s tratí bojovala. Na začátku vypadala přemotivovaná a první branky najížděla velmi agresivně. Poté, jakoby si uvědomila, že jede Světový pohár, polevila. V cíli je to prozatím čtvrté místo.

Česká reprezentantka

Strachová na Shiffrinovou, aktuálně první ženu ztrácí 82 setin. 

Výborný jízda. vypadá to, že slalomová královna je zpět. Vlásenky a těsné branky proletla mladá Američanka velmi rychle a v cíli je to čas pod 50 vteřin! Aktuálně první místo a čas 49,84 vteřin. 

Jak si s náročnými podmínkami a dynamickou tratí poradí Shiffrinová?

Ani jeji jízda nebyla tolik dynamická. Norka míří na třetí místo. Strachovou poráží o 26 setin. Na prvním místě stále Holdenerová.

Za českou reprezentantkou už Nina Lösethová z Norska.

Česká reprezentantka

Strachová s dynamickým slalomem bojovala, avšak na mladší kolegyne Hansdotterovou a Holdenerovou to nestačilo. V cíli počítá ztrátu 65 setin, ztráta poměrně vysoká směrem do druhého kola. 

Česká reprezentantka

Strachová na trati!

V cíli je i Švýcarka Holdenerová. Jela agresivněji než Švédka a po zásluze za čas 50,01 míří na první místo prozatím. 

Trať je velmi náročná, přesně jak slíbil Livio Magoni, trenér Petry Vhové. Hned v úvodu jsou vlásenky vtěsnány velmi blízko sobě. Hansdotterová trať zvládla za 50,22 vteřin. 

Závod začal. Na trati za lehkého sněžení aktuálně Frida Hansdotterová ze Švédska, obhájkyně malého glóbu právě ze slalomu. 

Česká reprezentantka

Šárka Strachová si při včerejším losu vytáhla číslo tři. 

První kolo nabídne 62 slalomových tyčí, které rozestavil italský trenér Livio Magoni, trenér slovenské reprezentantky Petry Vlhové. 

Na sjezdovku nedaleko Mariboru během noci nasněžilo několik centimetrů čerstvého sněhu. Organizátoři však od brzkých ranních hodin pracují na trati a start závodu by se rozhodně posouvat neměl. Aktuální předpověď slibuje zataženo a teplotu okolo -5 stupňů. Během závodu může lehce sněžit. 

Česká reprezentantka

Na startu samozřejmě kromě Strachové figurují i daší Češky. S číslem 57 se představí Martina Dubovská. Čtyřiadvacetiletáreprezentantka před koncem kalendářního roku si v rakouském Semmeringu dojela pro životní výsledek v SP v pdoobě osmnáctého místa. O pár dní později v Záhřebu nebodovala, ale dnes v Mariboru by na povedené představení v Rakousku navázala. A s číslem 65 na startu nechybí i Gabriela Capová.

Česká reprezentantka

Šárka Strachovápo dvou sedmých, devátém a šestém místě potěšila své fanoušky dva dny po Novém roce, když ve slalomu v Záhřebu doplnila na stupních vítězů slovenské reprezentantky Vlhovou (startovní číslo 6) a Velez Zuzulovou (7). Všechny se představí i v dnešním závodě. Povede se československé elitní trojici podobný husarský kousek jako před pár dny v Záhřebu?

Dobrý den, vítejte u on-line reportáže ze závodu Světového poháru alpských lyžařek ve slovinské Mariboru. První kolo slalomu začíná v neděli v 9.15 hodin.