Martin Černík

Martin Černík - Český snowboardista Martin Černík. | foto: Ondřej Kalmán

Snowboardová sezona se naplno rozjíždí

  • 0
Po úvodním podniku Světového poháru v disciplíně Half-pipe, který se nedávno uskutečnil na Novém Zélandu, má před sebou česká snowboardová reprezentace v následujících dnech další závody.

Už ve čtvrtek ve švýcarském středisku Saas Fee se bude skákat první závod letošní sezony Evropského poháru v disciplíně Half-pipe. Do U-rampy se pustí početná družina českých jezdců - Tomáš Ress, Martin Mikyska, Jan Nečas, Milliel Navrátil, Šárka Pančochová, Lucie Janouchová.

Na novou roli si bude zvykat nejlepší český freestyle snowboardista Martin Černík. "Jedu tam jako šéftrenér reprezentace, takže uvidíme, jestli budu mít čas se závodu zúčastnit, ale rád bych si skočil," přiznal Martin Černík.

Právě nový šéftrenér reprezentace si ze Saas Fee odskočí do Londýna. Společně s Janem Nečasem se v hlavním městě Velké Británie 25. října zúčastní závodů v disciplíně Big Air.

Bezprostředně po závodě bude následovat přesun zpět do švýcarského Saas Fee, kde se 31. října zúčastní Světového poháru v U-rampě. Martin Černík a loňská juniorská mistryně světa v disciplíně Big Air Šárka Pančochová mají účast v závodě jistou.

Jan Nečas si bude muset podle Martina Černíka vyjet body v Evropském poháru. "Je to tak, Honza musí vyjet body na Evropě, aby ho pustili na start Světového poháru. Ale trénovali jsme spolu, vím jak jezdí a myslím, že to pro něj rozhodně nebude žádný problém," věří svému svěřenci.

Jako náhradník do závodu světového poháru bude připraven Tomáš Ress.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž