Rakouský skokan na lyžích Michael Hayböck  v závodě družstev v polské Wisle.

Rakouský skokan na lyžích Michael Hayböck v závodě družstev v polské Wisle. | foto: Profimedia.cz

Družstvo skokanů na lyžích skončilo ve Wisle poslední, vyhráli Rakušané

  • 16
Čeští skokané na lyžích zahájili novou sezonu Světového poháru posledním devátým místem v závodě družstev v polské Wisle. Zvítězili Rakušané v sestavě s úřadujícím vítězem seriálu Stefanem Kraftem.

Kvarteto Vojtěch Štursa, Filip Sakala, Viktor Polášek a Čestmír Kožíšek dnes navázalo na nevydařené výsledky z páteční kvalifikace, z níž se ani jeden z nich nedostal do nedělního zahajovacího individuálního závodu sezony. Na osmé Rusko, jež jako poslední prošlo do druhého kola, ztratili Češi propastných 53 bodů.

Poslední deváté místo obsadili čeští skokané i na závěr minulé sezony v březnu na Holmenkollenu. Tehdy byl v sestavě také Roman Koudelka, jenž úvod tohoto ročníku kvůli zranění kolena z přípravy vynechává.

Rakušanům zajistil výhru posledním skokem závodu Kraft a o 8,7 bodu odsunul na druhé místo Němce, kteří těsně vedli po prvním kole. Třetí skončili domácí Poláci.

Světový pohár ve skocích na lyžích

Wisla (Polsko)

Družstva: 1. Rakousko (Hayböck, Aschenwald, Huber, Kraft) 1078,0, 2. Německo (Schmid, Paschke, Geiger, Eisenbichler) 1069,3, 3. Polsko (Žyla, Muranka, Kubacki, Stoch) 1061,5, 4. Norsko 1024,2, 5. Japonsko 996,3, 6. Slovinsko 968,4, ...9. Česko (Štursa, Sakala, Polášek, Kožíšek) 368,0.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž