ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Reuters

Světový pohár vrcholí. Ve Frenštátě se rozhodne o nejlepší skokance léta

  • 0
Kontinentální pohár mužů a finále Světového poháru žen ve skocích na lyžích hostí o víkendu Frenštát pod Radhoštěm. Po Hinterzartenu a Courchevelu je Frenštát třetím závodem Světového poháru žen. „A je to finále seriálu, takže u nás se rozhodne o vítězce,“ uvedl ředitel soutěže Jan Baier.

Ženy mají v sobotu od 17.00 kvalifikaci, hlavní závod v neděli od 10.30. „Největší hvězdou je olympijská vítězka, mistryně světa a obhájkyně Světového poháru Norka Maren Lundbyová,“ řekl Baier.

Lundbyová je v celkovém pořadí druhá za vedoucí Japonkou Sarou Takanashiovou, která ve Frenštátě vyhrála loni. Z Češek je zatím nejlepší Karolína Indráčková na 32. místě.

Kromě ní se v národním týmu představí Barbora Blažková, Zdenka Pešatová, Štěpánka Ptáčková a také Klára Ulrichová z Dukly Frenštát pod Radhoštěm. „Ta se do závodu kvalifikovala díky osmému místu na Kontinentálním poháru v polském Szczyrku,“ řekl Jan Baier.

Muže v rámci Kontinentálního poháru čekají dva souboje, ve čtvrtek od 16.30, což bude Memoriál Jiřího Rašky, a v sobotu se od 10.00 utkají O pohár starosty.

Frenštát je čtvrtým z osmi závodů seriálu, jemuž vévodí Japonci Keiichi Sato a Naoki Nakamura. Třetí je Polák Klemens Muranka. Nejlepší z českých skokanů jsou Čestmír Kožíšek (23. místo) a Filip Sakala (73.). Kožíšek i oba Japonci ve startovní listině chybí.

Kromě Sakaly jsou v českém výběru Dušan Doležel, František Holík, Benedikt Holub, Damian Lasota, Sebastian Kellermann, Radek Selcer, Tomáš Vančura a Petr Vaverka, převážně skokané Dukly Frenštát.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž