Tomáš Portyk

Tomáš Portyk | foto: AP

Sdruženář Portyk zahájil letní Grand Prix pátým a šestým místem

  • 0
Čeští sdruženáři začali pod vedením nového trenéra Ladislava Rygla dobře, v německém Oberwiesenthalu brali v úvodních závodech letní Grand Prix páté a šesté místo. Na obou umístěních v elitní desítce se podílel Tomáš Portyk.

Svou třídu potvrdily v Oberwiesenthalu domácí hvězdy, v neděli vyhrál vicemistr světa Johannes Rydzek před olympijským šampionem Ericem Frenzelem, společně dominovali sobotnímu závodu dvojic.

Osmnáctiletý Portyk s Miroslavem Dvořákem skončili v sobotu pátí a i v neděli udržel olympionik Portyk krok s elitou. Po skoku a deseti kilometrech na kolečkových lyžích ztratil na vítězného Rydzeka necelých 24 sekund.

"Neskutečný. Letní Světový pohár zatím docela vydařený," projevil svou radost na sociálních sítích. Dvořák byl třicátý a Petr Kutal o šest pozic za ním.

Letní seriál v severské kombinaci tvoří pět závodů v osmi dnech. Další přivítá ve středu Villach, finále bude v sobotu v Oberstdorfu. Z dalších českých reprezentantů se Pavel Churavý zatím připravuje doma, Tomáš Slavík doléčuje koleno.

Letní Grand Prix v severské kombinaci - Oberwiesenthal

Sobota
Závod dvojic ve sprintu:
1. Rydzek, Frenzel (Něm.) 29:31,9, 2. Bieler, Gruber (Rak.) -7,5, 3. Kircheisen, Edelmann (Něm.) -12,4, ...5. Dvořák, Portyk (ČR) -37,1.

Neděle
1. individuální závod:
1. Rydzek 27:46,9, 2. Frenzel -3,7, 3. Kircheisen (všichni Něm.) -6,8, ...6. Portyk -23,7, 30. Dvořák -1:59,0, 36. Kutal (všichni ČR) -2:41,9.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž