Snowboardistka Šárka Pančochová

Snowboardistka Šárka Pančochová | foto: czech-ski.com

Špindl? Radost tady jezdit, těší se snowboardistka Pančochová

  • 0
Na nedávném mistrovství světa sice do finále nepostoupila, ale to Šárce Pančochové místo ve světově freestylové špičce neubírá.

Ráda by to potvrdila i nyní ve Špindlerově Mlýně při finálovém závodě Světového poháru ve slopestylu, kde bude obhajovat třetí místo z loňského ročníku.

Připravovala jste se nějak speciálně na Snowjam, na kterém se po delší době představíte před domácím publikem?
Letos jsem ráda, když mám mezi jednotlivými závody den nebo dva pro sebe, takže moc času není. Na Snowjam a na domácí diváky se ale hodně těším. Je na něm vždycky supr atmosféra a je to skvělé zakončení svěťáku.

V čem je Snowjam specifický pro vás a jakou má pověst mezi ostatními závodníky ze světa?
Je specifický tím, že trať je kratší, ale o to intenzivnější. Překážky jdou rychle za sebou, je tam corner, spousta railů a na závěr suprovej skok. U většiny jezdců je to velmi oblíbený závod, vlastně poslední v sezoně. Takže pohodové ježdění a super mejdan. Je radost tady jezdit.

Jaké jsou vaše cíle na letošním Snowjamu?
Jak jinak než umístění na bedně, alespoň tak, jako to bylo loni. Dám tomu sto padesát procent, jinak to ani nepůjde. Hlavně proto, že úroveň freestylu je teď úplnej masakr. Proto je potřeba to tam poslat naplno hned od začátku. Letos pojede přes padesát holek a postupuje jich šest. To je drsnej cut, není na co čekat.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž