ACH JO. Lindsey Vonnová krátce po oznámení, že sjezd v Zauchensee byl odložen. | foto: Reuters

Sjezd žen v Zauchensee byl odložen, muži ve Wengenu nepojedou

  • 1
Sjezd žen Světového poháru se v Zauchensee pojede až v neděli. Husté sněžení a mlha ani třetí den za sebou neumožnily lyžařkám absolvovat trénink, který byl naplánován na ráno, a rakouští pořadatelé po několika odkladech museli odvolat kompletní sobotní program. Zrušen byl sjezd mužů na slavném Lauberhornu ve švýcarském Wengenu.

Uspořádání sjezdu, v němž se měla po téměř roční zdravotní pauze v SP poprvé představit americká hvězda Lindsey Vonnová, je ale pro organizátory i nadále prioritou. Povinný trénink a následný závod proto přesunuli na neděli, původně plánovaná kombinace bude zrušena.

Podle meteorologů by se tentokrát mohl sjezd uskutečnit. Poprvé v celém týdnu je na neděli předpověď příznivá.

Husté sněžení zmařilo slavný sjezd ve Wengenu

Sjezd Světového poháru mužů na slavném Lauberhornu se kvůli přívalům sněhu neuskuteční. Pořadatelé ve Wengenu se marně snažili upravit sjezdovku po nočním sněžení, přestože start o hodinu a půl posunuli a zkrátili trať. Neustávající srážky, které ovlivnily už páteční kombinaci, jim ale situaci komplikovaly a nakonec museli závod zrušit.

Pro sjezdařské specialisty je to další výpadek, v této sezoně se zatím podařilo uspořádat jen dva sjezdy. Wengenský sjezd určitě nepřevezme příští týden Kitzbühel, který má na legendárním Hahnenkammu už tak náročný program.

FIS doufá, že se závod podaří uspořádat v březnu v Beaver Creeku před finále SP v Aspenu. „Pracujeme na týdnu před Aspenem, musíme pro sjezdaře něco udělat,“ řekl ředitel závodů FIS Markus Waldner.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž