Rakouský skokan na lyžích Markus Eisenbichler vyhrál v polské Wisle úvodní...

Rakouský skokan na lyžích Markus Eisenbichler vyhrál v polské Wisle úvodní závod Světového poháru. | foto: Reuters

Norsko kvůli covidu přišlo o zbývající závody SP lyžařů a biatlonistů

  • 1
Kvůli zpřísněným protikoronavirovým opatřením v Norsku bylo zrušeno březnového finále Světového poháru v biatlonu v Holmenkollenu. Ze stejných důvodů se ve skandinávské zemi neuskuteční ani zbývající závody Světového poháru ve všech lyžařských disciplínách.

Biatlonisté jsou momentálně na mistrovství světa ve slovinské Pokljuce a poté je čeká předposlední zastávka SP v Novém Městě na Moravě. Sezoně měla v Holmenkollenu vyvrcholit od 18. do 21. března, ale Norsko kvůli covidu zpřísnilo opatření a výrazně omezilo cestování.

„Mrzí nás to, ale chápeme rozhodnutí vlády,“ uvedla v prohlášení Mezinárodní biatlonová unie. „V průběhu celé sezony jsme pro každý závod měli kvůli covidu připravené záložní scénáře. Nyní se jimi budeme zabývat, abychom mohli rozhodnout o novém dějišti finále,“ uvedla.

Kvůli zpřísnění opatření Norsko také přišlo o zbývající lyžařské Světové poháry. Zrušeny byly závody ve sjezdovém lyžování v Kvitfjellu (6. a 7. března) a závody běžkařů v Oslu (12.-14. března) i Lillehammeru, kde mělo být od 19. do 21. března finále SP.

Sdruženáři přišli o závody v Oslu (13. a 14. března) a zrušen byl také desetidenní miniseriál skokanů na lyžích Raw Air v Oslu, Lillehammeru, Trondheimu a Vikersundu (12.-21. března). Rozhodla o tom Mezinárodní lyžařská federace s tím, že o případné náhradě rozhodne co nejdříve.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž