Ondřej Bank

Ondřej Bank | foto: Kateřina Vlčková

MS veteránů v alpském lyžování ve Špindlu ozdobí Bank. Jako předjezdec

  • 0
Ve Špindlerově Mlýně v neděli odstartuje mistrovství světa v alpském lyžování nad 30 let. Veteránský šampionát překoná všechny dosavadní rekordy: organizátoři evidují více než 530 přihlášených závodníků z 26 zemí.

„Počet přihlášených mírně překonal naše očekávání,“ uvedl Michal Kárník, prezident organizačního výboru mistrovství. Zatím největší účast od roku 1981, od kdy se šampionát masters koná, zaznamenalo před dvěma lety Rakousko. V Hochkaru - Göstlingu startovalo necelých 500 závodníků z 22 zemí.

Obě tratě, na kterých se závody budou konat - červená sjezdovka ve Svatém Petru a slalomový svah na Stohu - jsou ve výborném stavu, což potvrdila i inspekce Mezinárodní lyžařské federace FIS. Organizátoři tedy mohou být relativně v klidu.

„Zdaleka však ne úplně. Počet přihlášených a jejich původ z mnohdy lyžařsky velmi exotických zemí, jako je například Austrálie, Brazílie, Dánsko, Estonsko, Litva, Lotyšsko nebo Řecko nás na jednu stranu těší, na druhou ale zavazuje zajistit a nabídnout i pestrý doprovodný program,“ doplnila Iva Kárníková z organizačního výboru.

Kromě dobře upravených tratí i programu mají pořadatelé ještě jeden trumf. Účasti jim totiž definitivně potvrdil Ondřej Bank, který je tváří šampionátu. Jeden z nejúspěšnějších lyžařů české historie, který nedávno ukončil kariéru, se ve Špindlu představí jako předjezdec.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž