Do akce jde třetí Italka, kterou je Nadia Delagová.

A Pirovanová jde na první místo, v cíli předčila svou reprezentační kolegyni o téměř čtyři desetiny.

Další z Italek na trati, ze startovní brány vyrazila Pirovanová.

Švýcarka Jasmina Suterová byla zpočátku rychlejší než Italka, ve spodní části trati však ztratila a řadí se v cíli za Marsagliaovou.

Marsagliaová je v cíli, první čas závodu stanovila na hodnotě 1:35,81.

Italka Francesca Marsagliaová je na trati, sjezd žen právě začal.

V Cortině dnes panuje slunečno, teploty spadly zhruba na -9 stupňů.

Ester Ledecká

V průběžném pořadí Světového poháru ve sjezdu patří Ester Ledecké čtvrtá pozice. V čele je s velkým náskokem Italka Sofia Goggiaová, která ale – jak už bylo řečeno – dnes nestartuje.

Ester Ledecká

Na světovém šampionátu pojede Ester Ledecká sjezd potřetí. V Aare skončila předloni sedmnáctá a o dva roky dříve ve Svatém Mořici jednadvacátá.

Zlato bude obhajovat Ilka Štuhecová, která ve sjezdu triumfovala nejen předloni ve švédském Aare, ale i ve Svatém Mořici ještě o dva roky dříve.

Od slovinské lyžařky se startovním číslem 17 se však dnes útok na zlato příliš nečeká. Nejlépe letos dojela hned v prvním sjezdu ve Val d’Isere, kde byla čtvrtá. O té doby se však její výsledky spíše zhoršují.

Ester Ledecká

V pátek absolvovaly lyžařky dva tréninky. První se jel na zkrácené trati, končil dříve a Ester Ledecká v něm byla jedenáctá. Druhý už se odjel v celé délce a Češka si o místo pohoršila.

Hledání zlaté stopy. Rozbor videa? Pro Ledeckou zásadní věc, tráví u něj hodiny

přečíst článek

Mezi další favoritky závodu budou patřit hlavně Švýcarky Corinne Suterová (startovní číslo 7) a Lara Gutová-Behramiová (13), která vyhrála ve čtvrtek superobří slalom, nebo Američanka Breezy Johnsonová (5).

Chybět bude naopak nejlepší sjezdařka letošní sezony Italka Sofia Goggiaová, která se před dvěma týdny v Ga-Pa zranila.

Ester Ledecká

První závod na šampionátu se Ester Ledecké povedl. Na čtvrtečním super-G dojela čtvrtá, za bronzem zaostala o pouhých šest setin. Jak si povede dnes? Startovat bude s číslem 9.

Sjezd je silnou disciplínou české lyžařky, v Cortině tedy klidně může bojovat o medaili. V letošní sezoně dokončila čtyři závody z pěti a vždy to bylo v první desítce. V Crans Montaně ve Švýcarsku před třemi týdny se dokonce blýskla druhým místem.

Dobrý den všem fanouškům alpského lyžování. Mistrovství světa v Cortině d’Ampezzo v Itálii pokračuje druhým ženským závodem – lyžařky pojedou sjezd. Na start se postaví také Češka Ester Ledecká.

Začátek závodu je naplánován v sobotu v 11 hodin.