Reportáž skončila 5. 2. 2019 14:17

Mistrovství světa v alpském lyžování: super-G žen v Aare

Super-G žen i s Ester Ledeckou a Kateřinou Pauláthovou komentuje Michal Koubek.

Worleyová dojela do cíle. Trať zvládla v čase 1:06,48 a stanovila tak metu, kterou se budou ostatní závodnice snažit překonat.

Druhá jede Francouzka Worleyová. Povede si lépe?

Švýcarka však závod nedokončuje, rozhodila ji jedna z terénních vln. Fluryová se sice ještě dokázala srovnat, ale do brány se trefit už nedokázala.

Fluryová už je na trati a zařezává své lyže do tvrdého podkladu.

12:29

Jako první se na start postaví Švýcarka Jasmine Fluryová.

12:25

Po trati se prohání předjezdci. V Aare panuje pravé zimní počasí, teplota - 16 stupňů, slunečno, dobrá viditelnost. Na vrcholku však panuje silný vítr, kvůli kterému musel být start o několik set metrů posunut níže.

11:45

Trochu symbolicky za ní s číslem 16 pojede Lindsey Vonnová. Nejúspěšnější žena v historii SP oznámila, že kvůli neustávající bolesti kolen po mistrovství světa skončí. Americká legenda tak nepřekoná absolutní rekord 86 výher ve SP Švéda Ingemara Stenmarka, na který jí schází čtyři prvenství.

11:42

Samostatnou kapitolou je pak Američanka Mikaela Schiffrinová, která bude závodit s patnáctkou. Už dávno neplatí, že Schiffrinová boduje jen v točivých disciplínách. Mladá Američanka totiž figuruje i na prvním místě hodnocení super-G, v letošní sezoně se postavila na start tří superobřích slalomů a ve všech vyhrála.

11:40

Pojďme se podívat na startovní listinu. Před českými závodnicemi se představí celá řada favoritek. Olympijská vítězka se sjezdu Italka Sofia Goggiaová bude mít číslo 3. Se sedmičkou pojede třetí žena hodnocení této disciplíny v rámci SP Nicole Schmidhoferová z Rakouska. S devítkou druhá žena letošního super-G Lichtenštejnka Tina Weiratherová. S jedenáctkou pojede skvělá sjezdařka Slovinka Ilka Štuhecová, s číslem 13 zase Norka Ragnhild Mowinckelová.

09:53

Ledecká si už jednou super-G v Aare vyzkoušela, loni v rámci Světového poháru cílem na švédské sjezdovce neprojela.

09:51

Seznámení s tratí proběhlo až příliš zblízka...

Pád v tréninku sjezdu? Prostě jsem si kecla na zadek, smála se Ledecká

přečíst článek
09:47

Ledecká v Ga-Pa do cíle superobřího slalomu nedojela, nejlepším výsledkem olympijské šampionky je tak v aktuální sezoně Světového poháru 11. místo z italské Val Gardeny.

09:44

Schmidhoferová, která triumfovala před dvěma lety na MS ve Svatém Mořici, ovládla poslední super-G před Aare. Uspěla v německém Ga-Pa, o 23 setin sekundy porazila Italku Sofii Goggiaovou. V německém středisku nestartovala Shiffrinová.

09:31

V této sezoně Světového poháru se jelo pět superobřích slalomů, hned třikrát zvítězila Američanka Mikaela Shiffrinová. Po jednom triumfu si připsaly Slovinka Ilka Štuhecová a Rakušanka Nicole Schmidhoferová, obhájkyně titulu mistryně světa.

09:30

Krušné bylo cestování Kateřiny Pauláthové do Aare.

Strasti Pauláthové: Dvacet hodin na cestě, čtyři hodiny spánku a pak trénink

přečíst článek
08:20

Ester Ledecká pojede se startovním číslem 29, šestatřicítku má další česká lyžařka Kateřina Pauláthová.