Mikaela Shiffrinová ve slalomu v Levi.

Mikaela Shiffrinová ve slalomu v Levi. | foto: AP

Shiffrinová nebude ani v Mořici, chce se zaměřit na technické disciplíny

  • 5
Americká hvězda Mikaela Shiffrinová po paralelním obřím slalomu v Lech/Zürsu vynechá i víkendové superobří slalomy ve Svatém Mořici. Dvojnásobná olympijská šampionka se chce do Světového poháru vrátit 12. a 13. prosince, kdy jsou na programu obří slalomy ve francouzském Courchevelu.

Shiffrinová letos závodila jen ve finském Levi, kde skončila druhá a pátá ve slalomu. Tam se do elitního seriálu vrátila přesně po 300 dnech, protože minulou sezonu předčasně ukončila po tragickém úmrtí otce a zahájení té aktuální v Söldenu nestihla kvůli zranění zad.

Paralelní obří slalom minulý týden vynechala v zájmu tréninku a do Svatého Mořice se pětinásobná mistryně světa nevydá, protože se chce zatím zaměřit na technické disciplíny.

Pětadvacetiletá Američanka tím pádem nebude mezi soupeřkami dvojnásobné olympijské šampionky Ester Ledecké a nabere další ztrátu v boji o velký křišťálový glóbus. Trojnásobná vítězka seriálu je v celkovém pořadí Světového poháru průběžně pátá se ztrátou 235 bodů na suverénně vedoucí Slovenku Petru Vlhovou.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž