Maren Lundbyová

Maren Lundbyová | foto: AP

Skokanské šampionce ujely nohy, byl z toho tvrdý pád a otřes mozku

  • 2
Chvíle hrůzy prožila během tréninku v Lillehammeru olympijská vítězka ve skocích na lyžích Maren Lundbyová. Čtyřiadvacetiletá Norka uklouzla na mokré nájezdové stopě a po zádech sjela z můstku, z kterého pak spadla.

Se štěstím neutrpěla žádné zlomeniny, ale má otřes mozku a pohmožděné koleno, takže vynechá nedělní finále letní Grand Prix ve Frenštátu pod Radhoštěm.

„Přistála jsem na koleno jedné nohy a pak se praštila do hlavy. Naštěstí jsem měla helmu,“ uvedla Lundbyová.

„Když jsem se snažila sednou na startovací lavici, ujely mi nohy. Bylo to brzo ráno a nájezd byl hodně mokrý. Dělala jsem všechno možné, abych se zpomalila, rukama i nohama. Ale zastavit se mi nepovedlo a spadla jsem z odrazu,“ líčila dvojnásobná vítězka Světového poháru.

Ještě čeká na výsledky vyšetření kolena, které má vyloučit poranění vazů. „Snad to bude v pohodě,“ řekla Lundbyová.

Vzhledem k její absenci má už před závodem ve Frenštátu jisté celkové prvenství v Grand Prix Japonka Sara Takanašiová, která ovládla oba dosavadní díly a v Česku nestartuje. Letní seriál vyhraje poosmé za sebou.

Z domácích skokanek bodovala v GP jen Karolína Indráčková a je zatím na 32. místě. Spolu s ní budou startovat Barbora Blažková, Zdenka Pešatová, Štěpánka Ptáčková a Klára Ulrichová.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž