Lyžař Kupilík vzhlíží k Bauerovi a Šperlovi

Karlovy Vary - Jako o velmi ostré zkušenosti mluví o startu ve štafetě na 4x10 kilometrů v italském Val di Fiemme karlovarský lyžař Václav Kupilík. Česko nasadilo do štafety Světového poháru dva týmy, Kupilík byl finišmanem druhého z nich, v cíli devatenáctého.

"Bohužel se mi nepodařilo udržet pozici, ze které jsem do svého úseku vyrážel," konstatoval dvacetiletý závodník.

Pro Kupilíka, který letos klubově náleží k Dukle Liberec, byla štafeta ve Val di Fiemme v kariéře třetím startem v závodu Světového poháru celkem. Dvakrát už světovou špičku potkal v Novém Městě na Moravě.

"V Itálii to bylo těžké po fyzické i psychické stránce. Závodníci, kteří štafetu chápou jako velikou možnost zviditelnit se, zkrátka obrovská konkurence. A velmi náročná a třeba proti Novému Městu rozdílná trať, hned po startu do prudkého kopce. Ale byla to dobrá zkušenost," prohlásil Kupilík, který letos závodí prvním rokem v kategorii mužů.

"Letos jsem absolvoval tréninkové dávky jako reprezentace, příprava byla těžká. Možná mě to i trochu brzdí, objemy byly vyšší než doposud." Na Božím Daru se Kupilík připravuje v jedné skupině s Lukášem Bauerem a Milanem Šperlem, takže má o kvalitu tréninku postaráno.

Bauer už v kariéře závod Světového poháru třikrát vyhrál, Šperl nakoukl do první desítky...

"Vidět jejich přístup a výkony je pro mě ohromnou motivací," uvedl Václav Kupilík, pro něhož bude vrcholem letošní sezony premiérové mistrovství světa do 23 let ve Slovinsku. "Na přelomu ledna a února tam pojedu skiatlon a klasickou patnáctku."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž