Ester Ledecká

Ester Ledecká | foto: Sportinvest

Vonnová mě uzemnila, potěšilo českou obojživelnici Ledeckou v La Thuile

  • 60
Pátý start ve Světovém poháru lyžařek a další zlepšení osobního maxima. Ester Ledecká, dvacetiletá mistryně světa ve snowboardingu, se v nedělním superobřím slalomu v italském La Thuile blýskla 24. místem, tedy dalšími body. „Kdybych v jednu chvíli nezaváhala, mohla jsem být ještě lepší, možná do patnáctky,“ uvedla pro iDNES.cz.

Další zlepšení – co tomu říkáte?
Mám obrovskou radost, byl to povedený závod i přesto, že trať byla ke konci hrbolatá. Ale stejně to bylo výborné, super, prima.

Premiéru ve Světovém poháru lyžařek jste absolvovala před dvěma týdny v Ga-Pa, kde kolem vás nastal nemalý rozruch. Bylo to nyní podobné?

Zájem byl pořád velký, představovali mě jako raritu, rozhovor chtělo několik televizních stanic. A rakouský trenér mi říkal, že jejich televize končí přímý přenos po třicítce nejlepších závodnic, ale když jsem jela já, tak přenos vrátili.

Zažila jste v La Thuile nějaké nevšední setkání?
Rakouská televize se mě ptala, co říkám na Američanku Lindsey Vonnovou, světovou jedničku. Tak jsem ji vychválila, a Lindsey potom přišla a ptala se mně, jestli dělám i windsurfing. Říkám, že spíš amatérsky, že o trošku víc snowboarding, a ona mě uzemnila: Ale to všichni víme, že jsi mistryně světa ve snowboardingu!

Co vás na tom tak šokovalo?
Mně vůbec nedošlo, že to ty holky vědí!

, Lidové noviny

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž