ŠAMPIONKA. Ester Ledecká po triumfu v paralelním slalomu na mistrovství světa.

ŠAMPIONKA. Ester Ledecká po triumfu v paralelním slalomu na mistrovství světa. | foto: SPORT INVEST Group

Jezdila jsem s čistou hlavou. A bylo to krásný, říká šampionka Ledecká

  • 1
Z juniorského šampionátu snowboardistů si veze dvě zlaté medaile. K triumfu v paralelním obřím slalomu přidala Ester Ledecká i vítězství v paralelním slalomu. "Bylo skutečně velkým překvapením. Jak pro mě, tak zřejmě i pro soupeřky," řekla sedmnáctiletá závodnice.

Po první zlaté medaili jste říkala, že jste rozhodně nejcennější kov nečekala. Co tedy říct o druhém zlatu?
No bylo to rozhodně zajímavější, napínavější a trochu odlišné, než ve středu. V kvalifikaci jsem zajela čtvrtý nejlepší čas, ale pak jsem se stále zlepšovala a nakonec z toho bylo konečné vítězství. Takže určitě zde jsem čekala nižší umístění. Ale jak jsem říkala – výsledky se plánovat nedají.

V jakém stavu byla trať? Dokázali ji pořadatelé udržet po celý závod v kvalitním stavu?
Asi ano, mně rozhodně vyhovovala. Moc rozbité to nebylo, ale samozřejmě každou další jízdou je něco trochu jinak. Znovu bylo hodně sluníčka, těžší sníh, ale mně to přišlo v pohodě.

Byla jste v pohodě i kvůli tomu, že jste měla po prvním závodu „splněno“? Závodilo se vám lépe?
Rozhodně. Každý výsledek nakopne, další závod po vítězství je vždy příjemný. A tak jsem jezdila s čistou hlavou, a čím dále jsem se posouvala, tím se mi jezdilo lépe. Vlastně to byl nakonec krásný závod.

Byla jste překvapena velkým mediálním zájmem z vašeho úspěchu?
Odezva byla opravdu velká, ale nebylo to pouze moje vítězství. Cítím zde velkou podporu celého týmu - poděkovat musím tátovi Jankovi, stejně jako servisákovi Sváťovi Kovářovi. Mám skvělé zázemí, výhry patří i všem lidem okolo.

Jaký vás čeká další program?
Cestujeme do švýcarské Arosy, kde mě čeká v neděli závod Světového poháru, jedeme tam obří slalom. Teprve pak se vracím do Prahy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž