Martin Černík

Martin Černík | foto: czech-ski.com

Jarní Špindl ovládnou snowboarďácké triky, park bude i pro veřejnost

  • 0
Čtyřdenní setkání vyznavačů jízdy na prkně ve Špindlerově Mlýně v příštím týdnu zakončí snowboardingovou sezonu. Akce s názvem Burton Špindl Spring Sessions nebude mít sice soutěžní charakter, přesto porota vybere nejlepšího jezdce na překážkách, které budou postaveny na černé sjezdovce ve Svatém Petru.

Na akci nebude chybět nejlepší český freestylový jezdec Martin Černík, naopak vicemistryně světa ve slopestylu Šárka Pančochová musí setkání vynechat, neboť dala ještě přednost závodům v závěru sezony, na jejímž začátku se zranila.

"Je to setkání na závěr sezony, bereme to jako festival snowboardingu v Čechách," řekl na tiskové konferenci za organizátory Petr Najman.

Hlavní snowpark bude vyhrazen profesionálům, neboť se bude jednat o extrémně náročné překážky včetně U-rampy o velikosti pět metrů.

"Budou to překážky, které se postaví v České republice skutečně pouze jednou za sezonu, proto budou k vidění velmi kvalitní sportovní výkony," upozornil Najman. "Ale na sjezdovce Hromovka bude snowpark i pro veřejnost," dodal.

Jezdci si po sezoně chtějí setkání hlavně užít. "Pro nás to bude uvolnění, protože celou sezonu objíždíme závody. Tahle akce je ideální, každý si jezdí to, co chce," těšil se jeden z účastníků Roman Dlauhý. "Na závodech se lidi o sebe bojí, tady bude jaro, měkký sníh, nebude to vůbec vyhrocené," přidal se Tomáš Tuzar, mistr České republiky ve slopestylu.

Přijet má na 200 jezdců z třinácti zemí, kteří budou předvádět své umění fotografům a kamerám od čtvrtka 31. března do neděle 3. dubna.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž