Kateřina Smutná, vítězka mezi ženami v Jizerské padesátce

Kateřina Smutná, vítězka mezi ženami v Jizerské padesátce | foto: Bořivoj Černý, MAFRA

Přestupy lyžařů Hudce a Smutné do českého dresu byly potvrzeny

  • 7
České lyžování budou od nové sezony reprezentovat dvě zahraniční posily: kanadský sjezdař Jan Hudec a běžkyně Kateřina Smutná, která startovala posledních deset let pod vlajkou Rakouska. „Přestup“ obou potvrdila lyžařská federace FIS na kongresu v mexickém Cancúnu.

O příchodu Smutné a Hudce do českých reprezentací informoval lyžařský svaz už na konci května. Čtyřiatřicetiletý rodák ze Šumperka je bronzovým olympijským medailistou v superobřím slalomu z her v Soči, do týmu Kanady pro příští sezonu se však nedostal.

„Doufám, že čeští fanoušci by byli rádi, kdybych za ně odjel pár sezon. A snad úspěšných sezon, ze kterých budou mít oni i já radost,“ uvedl už v květnu Hudec, specialista na rychlostní disciplíny, jemuž poslední sezonu pokazila další operace kolena.

Třiatřicetiletá Smutná je rodačkou z Jablonce nad Nisou, za Rakousko startovala dvakrát na OH a pětkrát na mistrovství světa. V poslední době jezdí úspěšně dálkové běhy.

„Jsem moc ráda, že to vyšlo. Těším se hlavně na českou partu. Věřím, že můžu holkám pomoct v tréninku, předat jim nějaké zkušenosti a motivovat je, aby se nebály tvrdě trénovat,“ uvedla v tiskové zprávě svazu. Před týdnem už Smutná s českou reprezentací vyrazila na soustředění do Itálie.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž