Hayer odstartoval druhým místem

Saas-fee - Poprvé v kariéře stál Stanley Hayer na stupních vítězů v závodě Světového poháru ve skikrosu. Jednatřicetiletý mistr Evropy ve skikrosu skončil druhý v úvodní závodě letošní sezony ve švýcarském Saas-Fee. Českého reprezentanta porazil jen Rakušan Isidor Grüner, bronz získal Japonec Hiroomi Takizawa.

Další český závodník Tomáš Kraus obsadil desáté místo.  "Trať byla hrozně těžká a zmrzlá," řekl vedoucí českého skikrosového týmu Vladimír Augusta. Kvůli silnému větru nejezdil vlek a organizátoři vozili závodníky na start skútry. "Hayer i Kraus měli skvělé starty," chválil Augusta české lyžaře.

Další čeští skikrosaři Jakub Burda, Zdeněk Šafář a Michal Novotný nepostoupili z kvalifikace do vyřazovacích jízd.

Čechokanaďan Hayer, který začal reprezentovat Českou republiku ve slalomu před pěti lety, vystoupil poprvé v kariéře na stupně vítězů. V začínající zimní sezoně je už druhým českým lyžařem, kterému se to povedlo. Akrobatický skokan Aleš Valenta začátkem září zvítězil a skončil třetí v Mt. Bulleru.

Jednatřicetiletý Hayer, desátý z kombinace na olympiádě v Salt Lake City, byl ve Světovém poháru ve skikrosu dosud nejlépe sedmý v lednu v Laaxu. Největší úspěch zaznamenal v únoru, kdy se stal v rakouském Westendorfu skikrosovým mistrem Evropy. Ve slalomovém SP byl nejlépe dvanáctý, ale to ještě v barvách Kanady.

Výsledky, muži: 1. Grüner (Rak.), 2. Hayer (ČR), 3. Takizawa (Jap.), 4. Gavaggio (Fr.), ...10. Kraus, Burda, Šafář, Novotný (všichni ČR) nepostoupili z kvalifikace.

 

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž