Hannu Manninen

Hannu Manninen - PRVNÍ. Soutěž dvojic vyhráli v německém Ruhpoldingu finští sdruženáři - v cíli se raduje Hannu Manninen. | foto: Alexandra Beier, Reuters

Finští sdruženáři vyhráli závod dvojic

Ruhpolding - Finští sdruženáři Hannu Manninen a Anssi Koivuranta vyhráli ve Světovém poháru sprint dvojic v německém Ruhpoldingu. Po jednom skoku jim patřila třetí příčka, pak ovládli běžeckou část, v níž se lyžaři netradičně střídali na úsecích dlouhých 1250 metrů.

Čeští reprezentanti Tomáš Slavík a Pavel Churavý skončili ve skoku na 19. místě z jednadvaceti týmů a běžecká část pro ně skončila ještě před polovinou. V šestém z dvanácti úseků byli předstiženi o jedno kolo a museli odstoupit. Nakonec byli klasifikováni na osmnácté příčce.

Finové do cíle dorazili s náskokem 8,2 sekundy před prvním německým duem ve složení Ronny Ackermann, Sebastian Haseney. Třetí příčku obsadili Rakušané Mario Stecher a Christoph Bieler, se čtvrtou pozicí se museli smířit vítězové skokanské části Francouzi Maxime Laheurte a Jason Lamy Chappuis.

Výsledky - závod dvojic:
1. Manninen, Koivuranta (Fin.) 31:22,5, 2. Ackermann, Haseney (Něm.) -8,2, 3. Stecher, Bieler (Rak.) -37,2, 4. Laheurte, Lamy Chappuis (Fr.) -45,0, 5. Tande, Moan (Nor.) -1:01,5, 6. B. Gruber, Gottwald (Rak.) -1:32,3, ...18. Slavík, Churavý (ČR) předstiženi o kolo.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž