Felix Neureuther

Felix Neureuther | foto: AP

Slalomář Neureuther si zranil koleno a ukončil olympijskou sezonu

  • 4
Jeden z favoritů olympijského slalomu Felix Neureuther si při tréninku v USA přetrhl zkřížený vaz v koleni a sezona pro něj skončila. Třiatřicetiletý německý lyžař, který před dvěma týdny ovládl první závod nového ročníku Světového poháru v Levi, se po návratu domů podrobí operaci.

Neureuther se vážně zranil při pádu v přípravě na další závod v Beaver Creeku. „Bohužel nemám dobré zprávy. Na tréninku jsem si urval zkřížený vaz v levém koleni. To znamená, že mám po sezoně,“ oznámil na facebooku vicemistr světa z roku 2013 a majitel dalších dvou bronzových medailí z MS včetně letošního šampionátu ve Svatém Mořici.

Ve Světovém poháru patří dlouhodobě mezi nejlepší slalomáře, závodů v této disciplíně vyhrál jedenáct, ale na malý glóbus ani na olympijskou medaili nikdy nedosáhl. A nepovede se mu to ani v únoru v korejském Pchjongčchangu.

„Není hanba upadnout, ale zůstat dlouho ležet,“ řekl Neureuther. „Když se na to mám podívat pozitivně, tak aspoň teď budu moci trávit hodně času s naší malou dcerkou,“ dodal lyžař, jenž má se špičkovou biatlonistkou Miriam Gössnerovou měsíční Matildu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž