Eva Samková

Eva Samková | foto: AP

Samkovou čeká po návratu domů karanténa. Ideální čas na studium, říká

  • 0
Snowboardcrossařka Eva Samková zakončila sezonu čtvrtým místem a stejná příčka jí patří i v celkové klasifikaci Světového poháru. Úřadující světová šampionka završila zimu dvěma pády ve finálových jízdách, přesto letošní zimu i po neúspěšné obhajobě křišťálového glóbu hodnotí pozitivně.

„Jsem vlastně spokojená. Je dobrý, že jsem zdravá a jezdilo se mi skvěle,“ řekla po finále SP ve Veysonnaz České televizi. „Zazávodila jsem si skvěle, zkusila si nové věci a těším se na příští (sezonu).“

Samková skončila po pádu ve finále snowboardcrossu ve Veysonnaz čtvrtá

Olympijská vítězka ze Soči 2014 začala zimu vítězstvím v Montafonu, ale pak se třikrát nedostala do finále. O stupně vítězů jela minulý týden v Sierra Nevadě i dnes ve Švýcarsku, ale v obou případech bez cizího zavinění ve finále spadla.

„Linka sportovce nemůže být jenom nahoru. Je důležitý si projít nějakýma takovýma chvílema a závodama, aby se člověk znovu ujistil, že má pořád na čem makat, že musí jít do každého závodu naplno, jsou tam ostatní holky a není to vůbec jednoduchý,“ uvedla šestadvacetiletá svěřenkyně kouče Marka Jelínka a doplnila: „Vlastně je dobrý, že v uvozovkách tyhle horší sezony vrátí člověka zpátky na zem.“

Závod ve Veysonnaz byl jednou z posledních sportovních událostí, které se v současnosti konají. Většina ostatních klání byla kvůli šíření koronaviru zrušena.

Samková se nyní vrátí s týmem domů a počítá, že skončí v dvoutýdenní karanténě. 

„Všechny nás to čeká. Budu mít aspoň ideální čas studovat,“ uvedla studentka Fakulty tělesné výchovy a sportu v Praze, že má jasno o programu. 

Měla jet točit pokračování dokumentu Alpami nejen za sněhem, ale to se odkládá.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž