Šárka Záhrobská

Šárka Záhrobská | foto: ČTK

Chci žít svůj život, opakuje Záhrobská. Spor s otcem by ráda ukončila

  • 178
Vyhrocená kauza Záhrobští pokračuje, teď napsala dcera a sestra další kapitolu. "Taky bych si přála, aby už to celé skončilo," posteskla si v pondělí slalomová mistryně světa Šárka Záhrobská. Pak reagovala na víkendové prohlášení obou Petrů Záhrobských - otce i bratra.

"Nemluví pravdu," napsal v sobotu na svoje stránky bratr české závodnice. 

"Je mi líto, že se jako teď otce nezastal stejně i matky a před lety ani mě," pronesla šestadvacetiletá lyžařka.

O kauze rodiny Záhrobských

V neděli zareagoval i Záhrobský senior. "V kampani, v níž jsem byl obviněn z posílání hanlivých SMS zpráv, sprostých e-mailů či násilnických činů, se nic neprokázalo," uvedl.

"Byla bych moc ráda, kdyby mi otec dal pokoj. Abych se mohla soustředit na svůj život a on si žil svůj," opáčila Záhrobská.

Lyžařka se o víkendu vrátila z ledovce v Rakousku, kde dva týdny po skončení sezony s trenérem Pavlem Šťastným znovu pilovala styl.

"Odvedli jsme velký kus práce, ale není mi příjemné vracet se domů. Chtěla bych si odpočinout, přitom musím řešit nepříjemné věci. Stojím si za tím, co jsem řekla, a jsem ráda, že jsem našla odvahu všechno říct," pronesla na tiskové konferenci.

Kauza vznikla jako spor o tréninkové metody, postupně se na veřejnost dostávala další témata jako pokřivené rodinné vztahy a hlavně peníze.

Už dřív Záhrobský označil trenérský tým kolem své dcery za nekompetentní, kouč Pavel Šťastný měl podle něj spolupracovat s StB a kondiční trenér prý měl a má na závodnici příliš velký vliv.

Šťastný proto požádal o lustrační osvědčení. V rukou je dosud nemá, ale mělo by jít o otázku dnů. "Pokud se pak pan Záhrobský neomluví, bude následovat žaloba," naznačil. A otázka neodborného vedení tréninku? "Nepochybuju, že děláme chyby."

"A já bych rád řekl, že Šárka není zdrojem mých příjmů," pokusil se Strach také o odpověď. "Taky jsem nikdy nebyl a ani nechtěl být lyžařským trenérem."

Záhrobská, která na dané téma poskytla několik rozhovorů, by ráda vše uzavřela: "Doteď nevidím důvod, proč by se moje problémy měly řešit na veřejnosti. Doufala jsem, že otec přijde k rozumu, že se něco změní, ale nezměnilo se nic. Naštěstí asi týden nepřišel jediný výhružný mail ani SMS."

O hypotetickém návratu k otci se vyjádřila neurčitě. "Nikdy nic není definitivní, ale dnes tu možnost nevidím," prohlásila Záhrobská.

Na čí straně sporu v rodině Záhrobských jste?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 pondělí 2. května 2011. Anketa je uzavřena.

otec Petr Záhrobský
otec Petr Záhrobský 2971
Šárka Záhrobská
Šárka Záhrobská 2828

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž