Český pohár skončil vítězstvím favorita

  • 1
Špindlerův Mlýn - Za řádění typického aprílového počasí uzavřeli snowboardisté letošní sezonu Českého poháru. Ve Špindlerově Mlýně ovládl oba závody ve snowboardcrossu Michal Novotný. Vyhrál všechny jízdy a prokázal, že doma nemá konkurenci. "Letos jsem v Českém poháru vyhrál vše, kam jsem přijel," pochvaluje si. V sobotu v posledním podniku měl ale štěstí, Poláka Ligockého porazil až ve finiši o pár centimetrů. "Závěr jsem napálil a těsně to vyšlo. V první chvíli jsem ani nevěděl, kdo vyhrál."

Finálová jízda nabídla dramatickou podívanou hned od startu. Ten nejlépe vyšel českému reprezentantovi. "Po pár metrech mě ale Ligocki předjel," litoval Novotný. Téměř celou trať vedl Polák, na pásce se však musel sklonit před domácím favoritem. "Tak napínavý finiš jsem ještě nezažil. Bylo to super."

V neděli už na Novotného nikdo nestačil. "Jel jsem ve větší pohodě a bylo to jasnější," dodal. První den vystoupil spolu se dvěma nejlepšími na stupně vítězů druhý s bratrů Ligockých Michal a v neděli Čech Marek Pernička.

Přes špatné počasí udrželi pořadatelé trať kvalitně připravenou, a tak se kromě 37 mužů mohlo vydat do boje i sedmnáct žen. Jim dominovala podle předpokladů vítězka letošního ročníku Evropského poháru ve slaomových disciplínách a trojnásobná mistryně republiky Zuzana Vojtěchová.

Výsledky, Český pohár ve snowboardcrossu,
Sobota:

Muži: 1. Novotný (ČR), 2. Mateusz Ligocki (Pol.), 3. Michal Ligocki (Pol.), 4. Chlíbek (ČR), 5. Flejšar (ČR), 6. Pummer (ČR).
Ženy: 1. Vojtěchová (ČR), 2. Klára Koukalová (ČR), 3. K. Chourová (ČR).
Neděle
Muži: 1. Novotný (ČR), 2. Michal Ligocki (Pol.), 3. Pernička (ČR), 4. Huleja (ČR), 5. Hejník (ČR), 6. Bakeš (ČR).
Ženy: 1. Vojtěchová (ČR), 2. Mlejnková (ČR), 3. Krejčová (ČR).

Konečné pořadí Českého poháru:
Muži  -  Ženy


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž