Petra Hynčicová při sprintu dvojic v Planici

Petra Hynčicová při sprintu dvojic v Planici | foto: Czech-Ski/Bóša

Sprinterské obhajoby. Běžci na lyžích Novák a Hynčicová slaví české tituly

  • 0
Michal Novák a Petra Hynčicová zopakovali na mistrovství České republiky v běhu na lyžích loňské triumfy ve sprintu. Oba závodníci Dukly Liberec obhájili v deštivých podmínkách v Novém Městě na Moravě prvenství ze šampionátu v Horních Mísečkách, kde se běželo volně. Tentokrát byl mistrovský závod vypsán klasickou technikou.

Oba staronoví šampioni vyhráli už kvalifikaci a soupeře nenašli ani ve dvou vyřazovacích kolech. Ve finále pak Novák, který oslavil úspěšný návrat po nemoci, zvítězil s téměř dvousekundovým náskokem před Luďkem Šellerem, Hynčicová v těsnějším finiši porazila Kateřinu Razýmovou. Bronz získali Miroslav Rypl a Zuzana Holíková.

„Pro mě je teď důležité se rozzávodit. Doufám, že se dám postupně stoprocentně do pořádku a výkony se budou jen a jen lepšit. Finále i celý závodní den byl až na deštivé počasí velmi zábavný,“ konstatoval v tiskové zprávě svazu Novák, kterého nemoc připravila o nedávný Světový pohár na Vysočině.

Spokojená byla i Hynčicová. „Sice tu není obsazení jako třeba na Světovém poháru, ale každý závodník si rád stoupne na ten nejvyšší stupínek. Dodá to motivaci do dalších závodů,“ řekla.

V sobotu bude domácí šampionát pokračovat intervalovými závody volně, v neděli jsou na programu závody s hromadným startem klasicky.

Mistrovství ČR v Novém Městě na Moravě

Sprint klasickou technikou

Muži - 1,5 km: 1. M. Novák (Dukla Liberec), 2. Šeller (SC Plzeň), 3. Rypl (Dukla Liberec).

Ženy - 1,3 km: 1. Hynčicová (Dukla Liberec), 2. Razýmová (SC Plzeň), 3. Holíková (Skuhrov nad Bělou).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž