Finský skokan na lyžích Janne Ahonen

Finský skokan na lyžích Janne Ahonen - Závěrečný závod letošního seriálu Světového poháru, lety v Planici, skončil pro Janne Ahonena nešťastně. Organizátoři jej po pádu odvezli z doskočiště na saních. | foto: Reuters

Ahonen si v Planici zlomil žebra

  • 2
Planica - Pondělní vyšetření magnetickou rezonancí v nemocnici v Helsinkách odhalilo, že si finský skokan na lyžích Janne Ahonen při pádu v posledním závodu letošního seriálu Světového poháru, letech v Planici, zlomil žebra. Vítěz seriálu má zároveň mnoho pohmožděnin a krevné sraženinu v oblasti páteře.

Janne Ahonen dopadl při druhém skoku nedělního závodu z velké výšky na hranici 240 metrů, pokus ale neustál, tvrdě spadl na záda a prudce se udeřil i hlavou o zem. Vedle zlomených žeber a mnoha dalších pohmožděnin má Ahonen také velkou krevní sraženinu v oblasti kostrče, páteř ale náraz vydržela.

Ahonen, jenž měl zlomené žebro i před mistrovstvím světa, byl po prohlídce z helsinské nemocnice propuštěn a zamířil domů do Lahti, kde se bude zotavovat. "Cítím se jako starý člověk," řekl Ahonen v neděli v Planici. Skokanský areál sice opustil vleže na saních, na slavnostní vyhlášení už ale odpoledne přišel po svých.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž