Spokojení fanoušci Zubří - ilustrační foto

Spokojení fanoušci Zubří - ilustrační foto | foto: Jan Salač, MAFRA

Házenkáři Zubří zvítězili v play-off po sedmi letech

  • 0
Bez jednoho měsíce sedm let. Tak dlouho trvalo, než extraligoví házenkáři Robe Zubří zvládli zápas v play-off. A jejich radost byla hned dvojnásobná. Po dvou domácích duelech s Frýdkem-Místkem vedou ve čtvrtfinále 2:0 na zápasy a sérii můžou ukončit tuto sobotu na hřišti soupeře.

„Je to pro nás uklidňující. V kabině i v dědině bylo před startem play-off cítit napětí. Někteří kluci ho hrají vůbec poprvé,“ podotkl trenér Zubří Andrej Titkov.

Potěšily ho výsledky, hra ho však příliš neuspokojila. „Musíme se vyvarovat technických chyb a zlepšit efektivitu střelby,“ nabádal Titkov po sobotní výhře 23:19, která domácím málem utekla.

Přestávkový náskok o šest branek se deset minut před koncem smrskl na rozdíl jediné. Další drama ale favorit nepřipustil.

Nervozity se domácí házenkáři nezbavili ani po změně na letní čas. Tři čtvrtě zápasu se nemohli soupeři utrhnout.

„Jsem rozmrzelý z výkonu v obraně v první půlce, nepomohli jsme vůbec brankářům,“ posteskl si Titkov. Do přestávky (17:16) padlo jen o devět branek méně než za celý předchozí duel. „Po domluvě v kabině se to zlepšilo. Jenže jsme se zase nevyvarovali zbytečných technických chyb, které pramenily z velké snahy.“

Nedělní zápas přesto domácí dohrávali v euforii, Frýdek porazili jednoznačně 33:27.

„I když skóre není pro nás lichotivé, bylo to herně vyrovnané utkání. Atmosféra byla perfektní. Doufám, že u nás bude podobná. Věřím, že se sem vrátíme. Ne, slibuji to,“ prohlásil hostující kouč Aleš Chrastina.

Zubří má před cestou do Frýdku opačné plány. „Chceme pošetřit síly,“ přeje si šéf zuberské obrany Tomáš Říha. „Výhodou je, že nemusíme daleko cestovat.“

Pokud by se Zubří nepovedlo postoupit ve Frýdku, bude mít v rozhodujícím pátém duelu výhodu domácího prostředí.