Andrej Titkov, kouč házenkářů Zlína

Andrej Titkov, kouč házenkářů Zlína | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Obhajoba? Bystřice o ní letos nemluví, favoritem první ligy je Zlín

  • 0
Házenkáři Bystřice pod Hostýnem vyhráli v přípravě jediný zápas. Na domácím turnaji porazili Zlín. Pokud by ale byli po skončení první ligy před ním, bylo by to překvapení. Tým z krajského města je totiž největším favoritem druhé nejvyšší soutěže, která startuje tento víkend.

"Díky vylepšenému rozpočtu jsme se mohli rozmáchnout s kádrem a po letech si dovolit profesionálního trenéra," podotkl sportovní manažer Zlína Jaromír Bazel.

Mužstva se chopil Andrej Titkov, čtyřnásobný český mistr s Karvinou a Zubřím. A 42letý rodák z ruského Krasnodaru dal hráčům pořádně zabrat.

"Tréninkové dávky byly jako pro profíky. Nikdo se ale nezranil, všichni přežili. Kluci snesou hodně," pousmál se Titkov.

Zlínská soupiska je nabitá známými jmény. Do klubu se vrátil Robert Plšek, který byl v Přerově čtvrtým nejlepším střelcem předchozího extraligového ročníku. Z Bystřice přišla zkušená spojka Marek Vacula. Poslední akvizicí se stal zuberský mistr a vyhlášený obranář Svatopluk Pernica.

"Cílem je pokusit se o postup," vyhlásil už dříve Bazel. Aby se Zlín po 12 letech vrátil mezi tuzemskou elitu, musí nejen vyhrát první ligu, ale poté zvládnout i souboj s druhým nejhorším celkem extraligy. "Cítíme drobné znevýhodnění. Předposlední tým extraligy se může na baráž lépe nachystat," upozornil Bazel.

Bystřice mohla letos jako vítěz první ligy postoupit přímo, kvůli nedostatku financí se však extraligy zřekla.

"Tentokrát by bylo úspěchem třetí místo. Máme slabší mužstvo," přiznal trenér obhájce Bohumil Kolář, jemuž bude nejvíce scházet Vacula.

Kolář se bude rovněž modlit, aby se Zubří nezranili brankáři. V opačném případě by ztratil gólmanskou jedničku Janků. "Na áčko i béčko by nám zůstali jen dva brankáři, protože kariéru ukončil Cagášek," uvedl Kolář.

Zlínský kouč přesto krajského rivala nepodceňuje. "Boba Koláře znám. Je opatrný, ale Bystřice vypadá dobře," prohodil Titkov.

"Jako bývalý Zlíňák bych mu postup přál," odpověděl mu na dálku Kolář. "Mančaft má podle jmen výborný, ale přišlo dost nových hráčů a záleží, jestli si tým sedne."

A jak je na tom postupový aspirant na prahu sezony? "Obranná fáze je základem a ta je téměř dokonalá," těší Titkova. "Horší je to v útoku. Chybí souhra a děláme vysoký počet technických chyb."