Zlínská házenkářka Michaela Sekulová v utkání proti Slavii

Zlínská házenkářka Michaela Sekulová v utkání proti Slavii | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Zlín v napětí. Házenkářky můžou na Slovensko, ale jen na dvanáct hodin

  • 0
Konečně do toho pořádně šlápnou. Poté, co od října do prosince odehrály jedno utkání měsíčně, svítá interligovým házenkářkám PSG Zlín naděje, že najedou na standardní režim s jedním duelem týdně.

„Zase se to rozbíhá. Konečně máme povolené trasy na Slovensko,“ připomněl zlínský trenér Marek Kolář, že kvůli epidemické situaci neabsolvoval jeho výběr zatím ani jeden duel proti soupeřkám z bývalé federace.

Jenže v turbulentní covidové době mají i cesty na Slovensko háček - po překročení hranic se musí výprava vrátit do Česka do 12 hodin, jinak skončí v karanténě. Hrozbou jsou výjezdy na východ - do Michalovců a Prešova.

„Je to pro nás velká neznámá. Nevíme, jak budou probíhat kontroly. Pravidla se navíc můžou změnit,“ poznamenal Kolář.

Jako na podzim, kdy koronavirus a prosincové Euro rozmetaly plánovaný itinerář MOL Ligy na trosky.

„Rozlosování ztrácí řád, je to chaotické. Můžeme se bavit o regulérnosti soutěže. Ale je to pro všechny stejné. Jsme rádi, že vůbec můžeme hrát,“ bere Kolář nestandardní průběh sezony jako daný fakt.

Ve Zlíně si lámou hlavu také nad herním modelem interligy, který narušilo odstoupení Veselí nad Moravou ještě před startem soutěže.

„Byl bych strašně rád, kdyby se udělalo resumé, jestli se bude padat, nebo nebude. Reglement byl vydán před soutěží, ale covid zasáhl do MOL Ligy i 1. ligy,“ upozornil Kolář.

Padat má nejhorší český tým, předposlední z play out by čekala baráž s druhým družstvem první ligy. „Pokud bychom věděli, že se nemusíme obávat o sestup, mohli bychom dát šanci juniorským a dorosteneckým reprezentantkám,“ naznačil Kolář.

Po nedělní porážce v Porubě je totiž evidentní, že české play off se zlínských házenkářek znovu týkat s největší pravděpodobností nebude. V pořadí českých účastnic MOL Ligy jsou před sobotním domácím zápasem proti suverénnímu Mostu páté.