Porubská házenkářka Barbora Zemanovičová (vpravo) se v pohárovém utkání snaží...

Porubská házenkářka Barbora Zemanovičová (vpravo) se v pohárovém utkání snaží zastavit Madeleine Lepereovou z týmu Granollers. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

To bylo chyb! Házenkářky Poruby španělským soupeřkám pomohly

  • 0
Kupily spoustu chyb a ve druhé půli zahazovaly jednu příležitost za druhou. Házenkářky Sokola Poruba v úvodním osmifinále Vyzývacího poháru prohrály s KH-7 BM Granollers 19:32. Odveta ve Španělsku bude 9. února.

„Soupeřky jsou mnohem dále než my. Je vidět, že evropské poháry hrají často, což je znát na jejich hře,“ řekl porubský trenér Dušan Daniš.

Porubanky přitom výborně začaly a v páté minutě vedly 7:4. Jenže najedou se zasekly a srážely je technické chyby. A bylo to 7:9... „Za stavu 7:4 jsme udělali čtyři technické chyby, které nás stály vyrovnání,“ povzdechl si Daniš.

Čím to bylo? „Zbrklostí,“ odpověděl kouč. „Protihráčky vysunuly obranu a my na to špatně reagovali, poztráceli jsme balony.“

Silvie Polášková přiznala, že když vedly, tak si říkala, že utkání je hratelné. „První půli jsme prohrály o tři góly, což v házené není nic, ale problémy nám dělala jejich vysunutá obrana, z toho pramenily chyby,“ uvedla Polášková.

A sokolky nedokázaly ubránit ani obejít urostlou granollerskou pivotku Gassamaovou. Právě ona se postarala o to, že hostující hráčky házely sedm sedmiček.

„Byla obrovská, byla na tom silově dobře,“ podotkla porubská pivotka Michaela Konečná, která s ní sváděla spoustu soubojů. „Snažily jsme se ji obcházet, což se nám nedařilo. Nejprve jsme se pokoušely bránit přihrávku na ni, ale nešlo nám to. Spoluhráčky jí přihrávaly přímo na ruku.“

Právě na Kabu Gassamaovou trenér Daniš před zápasem upozorňoval. „Přesto jsme nebyly schopné si s ní poradit, nepodařilo se nám ji obejít,“ řekla Silvie Polášková.

Ve druhém poločase Porubanky daly jen pět branek, první až po pěti a půl minutě. „To je strašně málo. S tím se nedá pomýšlet na nějaký dobrý výsledek,“ potvrdila Silvie Polášková. „Ztrácely jsme balony, chybovaly a do toho jsme neproměňovaly šance. Trefovaly jsme tyče nebo brankářku. Porazily jsme se skoro samy. V tom zápase jsme to nebyly my.“

Trenér Daniš podotkl, že po přestávce Granollersanky dominovaly. „Zvládly začátek a jejich akce zase většinou chodily přes tu jejich pivotku,“ řekl Dušan Daniš.


Témata: Sokol Poruba