Výprodej karvinských házenkářů začíná...

  • 8
Karviná - To, čeho se karvinští fanoušci házené tolik obávali, opravdu přichází. Klubové vedení se rozhodlo řešit neutěšenou finanční situaci prodejem klíčových hráčů. Pivot David Juříček posílí francouzské Istrés, rozehrávač Alexander Radčenko míří do dalšího francouzského klubu Chambéry a kanonýr Brůna vyzkouší bosenskou ligu v dresu Izvidac Ljubuški. Na odchodu do Francie je také gólman Galia. Pravá spojka Kamil Heinz se zřejmě vrátí do Itálie, kde už před dvěma lety působil. Všichni budou v nových klubech zatím hostovat.

Karviná výprodej hráčů oddalovala do posledních momentů, klubu však definitivně zlomil vaz krach připravovaného prodeje televizních práv na utkání z Ligy mistrů. Na nich přišel přibližně o čtyři miliony korun. Stalo se tak poté, co se jejich norský držitel, společnost Sponsor Service, nedohodl s Českou televizí.

"Začali se tím zabývat pouhé tři týdny před začátkem soutěže, to už jsem tušil, že v tak krátkém časovém horizontu by se to také nemuselo vyřešit. Ve vztahu mezi držitelem práv a Evropskou házenkářskou federací není něco v pořádku," bezmocně pokrčil rameny manažer Miroslav Pelech.

Klubu tak nezbylo než snížit náklady na platech hráčů. Po těch je v Evropě velká poptávka, ale Karviná zatím všechny uvolní jen na hostování do konce sezony. V příštích dnech se zároveň rozhodne, zda u týmu setrvá úspěšný kouč Ivan Hargaš. O něj má klub dále zájem.

"Záležet bude jen na něm. Je to kvalitní trenér a jsme přesvědčeni, že omlazený celek se slibnou perspektivou by ho mohl zajímat. Určitě by se pod jeho vedením po herní stránce rychle vyvíjel," tvrdil Pelech.

V úspěšném složení, které v poslední době získalo tři české tituly, se Karviná představí naposledy v nedělním utkání závěrečného kola Ligy mistrů v Moskvě. Kádr pak doplní odchovanci.  "Snažíme se to brát pozitivně. I vzhledem k tomu, že u nás jsme za poslední tři roky vyhráli všechno, co se dalo. Během půlroku chceme klub stabilizovat, urovnat vztahy a v létě se uvidí, co bude dál," dodal Pelech.

,