Simona Szarková z Mostu (uprostřed) vyslala na branku Höörsu tvrdou střelu.

Simona Szarková z Mostu (uprostřed) vyslala na branku Höörsu tvrdou střelu. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Házenkářky Mostu jsou blíž dalšímu titulu, postoupily do finále

  • 0
Mostecké házenkářky i podruhé v semifinálové sérii zdolaly Olomouc, postoupily do finále a jsou o další krok blíž šestému mistrovskému titulu za sebou. Nejlepší domácí klub posledních let porazil doma Hanačky 28:26 a navázal na sobotní výhru v Olomouci, kde uspěl rozdílem šesti branek (29:23).

Hostující tým se dnes v Mostu stále držel na dostřel. V poločase prohrával o dva góly a stejným rozdílem i nakonec podlehl. Skóre zároveň se sirénou zakončila trefou z křídla domácí Zachová.

„Jsme šťastní, že jsme utkání vyhráli. Málokdy se nám stává, že bychom zahodili tolik střeleckých příležitostí, ať už vyložených šancí nebo ze spojkových pozic, a soupeř nás velmi trestal. Museli jsme i dost točit sestavu, protože bylo těžké udržet vysoké tempo,“ řekl mostecký kouč Peter Dávid a vyzdvihl údernou sílu spojek olomouckého týmu.

Finálové soupeřky se Černí andělé mohou dozvědět už v sobotu, pokud Veselí nad Moravou vyhraje v Praze nad Slavií. Před týdnem obhájkyně stříbra podlehly ve Veselí 26:28. Případný třetí duel by sérii rozhodl hned v neděli.

Házenkářská Interliga žen

Semifinále českého play off - 2. zápas

Most - Olomouc 28:26 (14:12)
Nejvíce branek:
Szarková 8/1, Maňáková 7, Kovářová 6/1 - Kubáčková 8/2, Severová a Salčáková po 4. Konečný stav série: 2:0.

,