Trenér české reprezentace Jan Filip

Trenér české reprezentace Jan Filip | foto: Reuters

Národní tým házenkářů trénuje v Plzni, ve čtvrtek zamíří do Švýcarska

  • 0
Na programu mají celkem šest tréninků, zítra už ale zamíří do Švýcarska, kde odehrají dva přípravné zápasy proti domácímu výběru. Česká házenkářská reprezentace je od pondělka v Plzni, kde zahájila poslední přípravný blok před lednovým evropským šampionátem v Rakousku.

„Tenhle sraz je jedním z mála, kdy můžeme být prakticky kompletní v závislosti jen na zdravotním stavu a zároveň můžeme dát šanci hráčům, kteří s týmem pracují delší dobu, ale na hřiště se moc nedostali, jako například Solák nebo Patzel,“ řekl trenér Jan Filip.

Euro začíná pro český tým 10. ledna ve Vídni, kromě domácího výběru ve skupině narazí na Ukrajinu a Makedonii. Na konkrétní soupeře se ale trenéři nyní neohlíží, pracovat chtějí na vlastní hře a na odstraňování nedostatků.

„Věnujeme se obraně, přechodu do útoku, postupnému útoku, přesilovkám a oslabením. V naší hře, zejména v útoku, máme rezervy,“ připustil Filip. „Potřebujeme vytvořit na obranu soupeře větší tlak, být nebezpečnější, útočit do správných prostorů. Důležité je také správné vyhodnocení vzdálenosti vůči obraně,“ vypočítal.

Kvůli zranění scházejí v Plzni zkušená spojka Ondřej Zdráhala či pivot Leoš Petrovský. Příprava vyvrcholí na sklonku roku. Na konci prosince je další kemp v Rožnově pod Radhoštěm se dvěma duely proti Slovensku, poslední sraz bude hned od prvního dne nového roku v Brně a tým čekají poslední dva testy proti Maďarsku.


Témata: Plzeňský kraj