Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Martin Adamec, MAFRA

Postrádali jsme lídra, přiznal šéf Frýdku-Místku

  • 0
I poslední zápas házenkářů SKP Frýdek-Místek ve skupině o 9. až 12. místo ukázal, proč se tým musel až do závěru extraligy strachovat o setrvání v nejvyšší soutěži.

"V tom posledním zápase s Třeboní jsme prohráli o gól 27:28. Nedali jsme v závěru dvě sedmičky, jeden trhák a bylo to. Tohle se dělo celou sezonu," posteskl si šéf klubu SKP Frýdek-Místek Lubomír Kavka.

V klíčových duelech s celkem ze Dvora Králové nad Labem ale Frýdecko-Místečtí uspěli a díky tomu skončili jedenáctí. Vyhnuli se tak baráži, kterou hráli loni. "Je to na podrobnější analýzu. Ale velkou roli hrálo to, že nám často chyběli klíčoví hráči," připomněl Kavka zranění Straky či nucené absence Štolcara. "Ten býval třeba i půl měsíce pracovně v Asii," vysvětloval Kavka. "Hlavně nám ale chyběl lídr typu Petrovského nebo Hastíka, který by svými brankami dokázal vyrovnaná utkání strhnout na naši stranu."

I proto se ve Frýdku-Místku odhodlávají k razantnímu kroku. "Zvažujeme, že podstatně zúžíme kádr. Budememít méně hráčů, ale zato více kvality," prozradil Lubomír Kavka. "Nechceme už dvacet hráčů, ale jen třináct a lépe placených, doplněných dorostenci." Stejně jako jinde se ovšem i ve Frýdku-Místku řeší finanční situace. "Nemáme generálního partnera a uvědomujeme si, že bude těžké ho najít," připustil Kavka.