Porubská pivotka Michaela Konečná (vpravo) s polskou protihráčkou sledují míč.

Porubská pivotka Michaela Konečná (vpravo) s polskou protihráčkou sledují míč. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Odveta rozhodně výletem nebude, tvrdí porubská házenkářka Konečná

  • 0
Házenkářky Sokola Poruba v osmifinále Vyzývacího poháru pořádně narazily. Se španělským celkem Granollers doma prohrály 19:32. „Po dobrém začátku jsme se trochu dostaly pod tlak,“ připomněla porubská pivotka Michaela Konečná.

„Najednou jsme dělaly strašně moc technických chyb a tím jsme soupeřky vrátily zpátky do zápasu.“ Porubanky v neděli od 12.30 čeká odveta v Katalánsku. Pojedou tam na výlet? „To ne, vždycky budeme bojovat,“ prohlásila Michaela Konečná. „Ale abychom mohly pomýšlet na postup, musely bychom vyhrát o čtrnáct branek. Budeme se snažit. Výlet to rozhodně nebude.“

Budete ale muset mnohem lépe bránit pivotku Kabu Gassamaovou, která vám v tom prvním zápase dělala velké problémy, že?
Je obrovská. Silově na tom je velmi dobře. Snažily jsme se ji obcházet, ale evidentně se nám to nedařilo. Ostatní hostující hráčky s ní dobře spolupracovaly.

Gassamaová se postarala i o většinu sedmimetrových hodů soupeřek.
Měly jsme nejprve snahu bránit přihrávku na ni, ale úplně se nám to nedařilo. Pak jsme se snažily uhrát její útoky na průraz, že do nás vrazí, ale většinou jsme stály v šestce, takže z toho bohužel byly ty sedmičky...

Karviná a Poruba bojují v evropských házenkářských pohárech

Je pro vás varováním i druhý poločas domácího duelu, v němž jste daly jen pět gólů?
To jsme trefovaly tyčky a neproměňovaly vyložené šance. K tomu se nám nedařilo ani bránit tak, jak jsme chtěly. Nevím, jestli jsme už na ně nestačily fyzicky, nebo jsme se neměly čeho chytit. Obrana nebyla, útok nebyl, neproměňovaly jsme šance. Musíme se poučit.

Je Granollers úplně jiný protivník, než jaké znáte z ligy?
To každopádně. Je to jiný styl házené, úplně něco jiného.

 V interlize jste se i přes domácí výpadky se Zlínem (24:25) a Olomoucí (23:26) vydrápaly na třetí místo. Je znát zlepšení?
Máme v týmu hodně mladých holek, které jsme potřebovaly zapojit do hry, abychom nehrály pořád v jedné lajně. A že se nám to už daří, je vidět na výkonech v lize.