Porubské házenkářky Silvie Polášková a Michaela Konečná (v modrém zleva) v...

Porubské házenkářky Silvie Polášková a Michaela Konečná (v modrém zleva) v posledním domácím utkání základní části ligy brání plzeňské soupeřky Denisu Franzovou (s míčem) a Lucii Drozdovou. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Byť házenkářky Poruby tým omladily, myslí na interligové medaile

  • 0
Čtyři zápasy zbývají házenkářkám Sokola Poruba k dohrání základní části MOL ligy. Všechny venku – v sobotu v Prešově, 3. dubna v Dunajské Stredě, čtyři dny nato v Mostě a 10. dubna ve Zlíně. „Je to náročné, po reprezentační pauze teď musíme odehrát pět utkání za osmnáct dnů,“ uvedl porubský trenér Ivo Vávra.

Porubanky závěrečnou zápasovou sérii rozjely ve středu doma, když porazily Plzeň 27:20. „V těch zbývajících zápasech musíme přidat, protože s Plzní jsem byl spokojený jen se dvěma body. Chyběl mi finální ‚drajv‘, na který jsem u týmu obvykle zvyklý,“ podotkl Vávra.

Upozornil, že už mají jisté semifinále play off české části soutěže, které začnou 8. května s největší pravděpodobností v Mostě. „Důležité je, že hrajeme o medaile,“ podotkl.

Je si jistý, že sokolky už nebudou z českých celků hůř než čtvrté, byť teoreticky je mohou předstihnout Písek, který na ně ztrácí sedm bodů, a Zlín, jenž zaostává o devět bodů a má utkání k dobru. Jenže Písek a Zlín čekají mimo jiné duely s družstvy z čela soutěže...

Vávra odmítá, že by porubské družstvo ustoupilo z pozic, na které bylo v minulosti zvyklé, když je v mezinárodní lize šesté a mezi českými celky čtvrté.

„Tým není takový, jaký v Porubě býval. Omladili jsme ho. Přesto se nedá říct, že bychom ustupovali z vybojovaných pozic. Až na jediný výsledek (prohra v Písku 28:29 – pozn. red.) hrajeme svůj standard,“ řekl Ivo Vávra.

Dodal, že doma porazili Slavii Praha, Šalu a Olomouc. „Bohužel jsme prohráli s Mostem, Dunajskou Stredou i Michalovcemi, ale to jsou všechno jednoznačně favoritky soutěže.“ Ivo Vávra si cení i toho, že čtyři porubské hráčky jsou v národním týmu – Michaela Konečná, Petra Tichá, Silvie Polášková a Hana Mučková.